Otorz tak uruchamia sie instalator xp i w momencie gdy wybieram partycje gdzie mi sie ma zainstalowac win xp pokazuje mi taki komunikat "Te partycje nie sa rozpoznawalne przez system windows xp i nie sa obslugiwane "
Czy to walne system plikow fat32 czy to ntfs to zawsze to samo.
Jedynie uda mi sie to naprawic jak wsune plytke z win 98 i uruchomie scandisca na wszytkich partycjach przy okazji ponaprawia bledy zapisze wszystko na dyskietce i niby wszystko ok.
system zainstaluje sie bez problemu i tu 2 problem otorz xp robi sobie partycje 8 mb na ktorej sa zapisywane jego pliki rozruchowe i ona zawsze mi sie robi .
Czemu nawet gdy odpale instalator to xp zawsze sobie robi se ta partycje 8 mb.
Dyskj sprawdzalem scandiskiem gruntowym , usunolem wszystkie partycje fdiskiem lub particion magic8 to zawsze mi to sie robi czy to wina systemu .
No dobrze sprawdzilem dysk wszystkimi dostepnymi narzedziami od producenta i nic nie wykazaly dysk jest w 100 % sprawny.
Sprawdzilem tez instalacje z drugiej plyty win xp i to samo sie dzieje.
Czyz by xp nie lubial tego kompa??
I jak sie xp zainstalowal to dysk c ma 8 mb a nastepna partycja d to tam jest zainstalowany i mam tez problem z niektorymi grami jak sie wlaczaja to pokazuje ze na dysku c powinno byc minimum 80mb wolnej przestzeni
Czemu tak sie dzieje jak zainstalowalem w2k to tego problemu nie ma tylko xp sie tak kaleczy czemu ??
Nie wiem poco ale tylko xp tak u mnie robi a 2000 nie
Złączono Posta: 09.07.2005 (Sob) 11:28
Juz ci pisalem ze fdiskiem juz robilem i nadlal to samo.
Po zrobieniu partycji fdiskiem nie formatowalem jej jak kazales odpalilem instalacje xp wybralem partycje gdzie ma sie zainstalowac i tu dupa zrobil sobie partycje ktora byla odkeslona przez niego jako dysk c.
System instaluje sie na d a na c zapisuje swoje pliki rozruchowe.
Pomozcie mi zainstalowac xp .
Złączono Posta: 09.07.2005 (Sob) 11:29
Juz ci pisalem ze fdiskiem juz robilem i nadlal to samo.
Po zrobieniu partycji fdiskiem nie formatowalem jej jak kazales odpalilem instalacje xp wybralem partycje gdzie ma sie zainstalowac i tu dupa zrobil sobie partycje ktora byla odkeslona przez niego jako dysk c.
System instaluje sie na d a na c zapisuje swoje pliki rozruchowe.
Pozniej usunelem wszystkie partycje instalatorem i zrobilem nowe partycje i nic instalator pokazuje mi taki komunikat ze to nie sa partycje systemu windows.
A jak zrobilem ta 8 mb dodatkowo to system sie zainstalowal tylko ze na ta 8 mb wrzucil swoje pliki.