Duży problem z Toshiba Satellite a300-149

Panowie dostałem od wujka laptopa, ktory podobno nie chcial sie wlaczyc. Mialem zobaczyc co i jak, bo troche sie tym interesuje. I problem okazal sie wiekszy niz myslalem. Wiec tak… Gdy wlaczam laptopa zaczyna sie ladowac i po wyswietleniu logo Toshiba pokazuje sie komunikat “Odzyskiwanie po błędzie systemy Windows” I moge wybrac 2 opcje:

• Uruchom narzedzie do naprawy systemu podczas uruchomienia (zalecane)

• Uruchom system Windows normalnie

Gdy wlacze zalecana opcje (a wlasciwie probuje wlaczyc) to ekran tylko mrygnie i nic, nadal jest to samo pytanie… Gdy wybiore 2 opcje ekran robi sie czarny i komputer sie restartuje…:confused:

I teraz pytanie. Co moge zrobic aby sprobowac to naprawic???

Nie mam zadnych plytek od tego lapsa, moge jedynie pobrac z neta i sprobowac za jej pomoca to jakos naprawic, jakby ktos mi mogl jeszcze pomoc gdzie taka plytke recovery znalezc w necie, bylbym wdzieczny.

Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi

xXxMateusz00xXx ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Wciśnij F10 lub F11 podczas bootowania.

Jaki to system?

Jeżeli Vista lub 7 to na blogu NeoSmart (producent EasyBCD) znajdziesz link do obrazu botowalnej pytki z samą konsolą odzyskiwania sytemu.Sprawdzałem i działa, przed paroma dniami uratowałem tak swoją Viste, mam tylko partycje Recovery a przywrócenie z niej systemu oznacza całkowitą utratę danych i powrót do stanu w jakim był komputer w dniu pierwszego uruchomienia.Jeżeli administracja forum nie ma nic przeciwko podam link.