Panowie dostałem od wujka laptopa, ktory podobno nie chcial sie wlaczyc. Mialem zobaczyc co i jak, bo troche sie tym interesuje. I problem okazal sie wiekszy niz myslalem. Wiec tak… Gdy wlaczam laptopa zaczyna sie ladowac i po wyswietleniu logo Toshiba pokazuje sie komunikat “Odzyskiwanie po błędzie systemy Windows” I moge wybrac 2 opcje:
Uruchom narzedzie do naprawy systemu podczas uruchomienia (zalecane)
Uruchom system Windows normalnie
Gdy wlacze zalecana opcje (a wlasciwie probuje wlaczyc) to ekran tylko mrygnie i nic, nadal jest to samo pytanie… Gdy wybiore 2 opcje ekran robi sie czarny i komputer sie restartuje…
I teraz pytanie. Co moge zrobic aby sprobowac to naprawic???
Nie mam zadnych plytek od tego lapsa, moge jedynie pobrac z neta i sprobowac za jej pomoca to jakos naprawic, jakby ktos mi mogl jeszcze pomoc gdzie taka plytke recovery znalezc w necie, bylbym wdzieczny.
Jeżeli Vista lub 7 to na blogu NeoSmart (producent EasyBCD) znajdziesz link do obrazu botowalnej pytki z samą konsolą odzyskiwania sytemu.Sprawdzałem i działa, przed paroma dniami uratowałem tak swoją Viste, mam tylko partycje Recovery a przywrócenie z niej systemu oznacza całkowitą utratę danych i powrót do stanu w jakim był komputer w dniu pierwszego uruchomienia.Jeżeli administracja forum nie ma nic przeciwko podam link.