Przecież to mógł być defekt płyty. Wiele takich trafiłem za czasów kiedy napędy optyczne były popularne. Każdą płytę lepiej zweryfikować po nagraniu, a jednego błędu nie ma co rozdmuchiwać do rangi problemu
Wiem, ale dziś znajomy mnie skrytykował, pytając, czemu jeszcze używam Nero a nie Ashampoo, który jest darmowy i lepszy. Ja odpowiedziałem, że używam tego i tamtego. jeden na tym kompie a drugi na drugim kompie.
W tym przypadku co do defektu płyty, takie jednoznaczne nie jest. Ponieważ jak się okazuje ,dało się dograć następne dane. Oczywiście nie wyklucza całkiem tezy defektu płyty na pewnym obszarze czy obszarach. Okaże się czy da się dogrywać jeszcze dane aż się zapełni płytę. I taki scenariusz nie stawia jak pisałem wyżej jednoznacznie tylko na samą płytę.
Hej,
A jak wybrałeś tę opcję, to czy w Nero w oknie, w którym dodawałeś pliki do nagrania pojawiły się także te, które już na płycie nagrane były?
Mnie się jeszcze zdarza wypalać takie płyty - weryfikację ustawiam przy każdym procesie wypalania danych. Dla pewności, że jest ok!
Mam tak samo - na nowym komputerze z Windows 10 mam Ashampoo, na starszym z Windows 7 - Nero.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie, nie było widać, czyli pewnie źle program nagrał i dlatego tak długo czekał, że byl widoczny zielony pasek. Swoją drogą, czemu programiści z MS, dali ładowanie paska zielonego w miejsce paska, mowa, gdzie jest mój komputer>Pobrane itd…
Jeśli nagrałeś te same dane co w pierwszej sesji. To przeważnie pojawia się komunikat o zamianie i dwóch takich samych byś nie miał. Nie mniej jednak nie ma co roztrząsać i cieszyć się że wskazuje na jednorazowy wybryk. A co mogło być przyczyną, nie będę wymieniał aby ktoś nie zrozumiał na opak. Równie dobrze mogło się źle nagrać przy zamknięciu płyty, czyli kwestia przypadku, losowa że tak wybrałeś i tak by się to stało w danej chwili,. A co ta chwila mogła zawierać i przełożyło się że źle się nagrało.
Hej,
Czyli faktycznie możliwe, że to błąd programu. Albo samej płyty. Ale przy jednostkowym przypadku trudno będzie na pytanie, co zawiodło, odpowiedzieć jednoznacznie.
Taki fejczer ktoś zrobił.
Pozdrawiam,
Dimatheus