Witam mam na twardym dysku film w formacie .mkv, wielkości 6,55 GB. Chciałem go nagrać na standardową płytę DVD 4,7 GB i w tym celu zainstalowałem DVD Shrink 3.2 PL. W głównym menu ma dwie opcje: kopiowanie i tworzenie. W żadnej z nich, po kliknięciu na “otwórz pliki”, nie widzi filmu.
Dodam, że mam kilka formatów filmów, ale nie wyświetla żadnego. Jesli ktoś obczaił ten software, byłbym wdzięczny za pomoc, jak używać Shrinka
Chillout. Jeśli nie poradzę sobie z problemem, będę musiał pokombinować z dwuwarstwową płytą. Tylko jak się przedstawia sprawa z napisami? Bo dobranie ich do wersji jaką mam już było problemem. Wszystkie, jakie sprawdzałem, były przesunięte o 10 sekund i musiałem je cofnąć programem SubEdit-Player. Gdybym nagrał film na dwuwarstwową płytę, musiałbym podzielić napisy, czy wgrać podwójnie?
Unga Unga. W Windows/Mój komputer, film ma rozszerzenie (.mkv). A to draństwo, czyta go jak na załączonym obrazku.
Dwuwarstwowa płyta ma dwa razy większą pojemność w porównaniu do jednowarstwowej i dla systemu tak jest widziana a nie jako dwie płyty, więc nic byś nie musiał zmieniać.
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Sorry, za lamerskie pytanie. Ta dwuwarstwowa płyta, to dla mnie nowość. Nie siedzę w tym, więc się nie znam. Moglibyście mnie oświecić, jak to się je? Czy dwuwarstwowa, znaczy, dwustronna? Trzeba obracać płytę podczas wypalania? No i czy moja standardowa nagrywarka, kupiona 2 lata temu, chyba Samsung, potrafi to obsłużyć?
No więc, nagrywarka to nie Samsung, tylko LG Supermulti GH22NS40, ale w specyfikacji nie ma nic o płytach dwuwarstwowych. Coś mi się zdaje, że bedzie bida. :?