DVD Thomson DTH 8000 E nie odtwarza

Proszę o pomoc. Mam nagrywarkę DVD (nie komputerową, tylko taką “normalną”) Thomson DTH 8000 E / U kupioną ze trzy lata temu. Teraz nie chce odtwarzać niektórych filmów (legalnych) z płyt DVD, kupionych ostatnio (natomiast odtwarzają się w kompie). Dowiedziałam się, że może być to kwestia sterownika i należy go zainstalować na DVD. Tyle tylko, że nie mogę go znaleźć, czy ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam

Marta

kobieta facet bez różnicy … :?

firmaware się to zwie :slight_smile:

ta nazwa to jest pełna nazwa tego sprzętu ?

hm … znalazłem tylko do takich modeli

:?

Sterowniki? Wątpię.

Pewnie się zakurzyła i dlatego nie chce czytać płyt.

Ja myślę, że tu będzie problem z laserem. Albo zabrudzony, albo już słaby, czyli zużyty.

I dlatego tamten temat wylatuje do Śmietnika

Przypominam - to jest dział techniczny, a nie chat

Skasowano 3 takie posty

Tytuł też zmieniłem :evil:

Dublowałam tematy, bo kiedy napisałam pierwszy raz to wszyscy ważni panowie go zlekceważyli, a potrzebowałam rady. Widzę, że to jest dział techniczny a nie ploteczki. Rozróżniam te sprawy. Nikt mi zresztą nie pomógł, widać temat przekracza możliwości obecnych tu osób.

Pozdrawiam

Marta (pani inżynier)

Proszę sprawdzić sobie wersję oprogramowania na tej nagrywarce. Mianowicie proszę nacisnąć play i rec jednocześnie na froncie przy włączonej i ustawionej nagrywarce na menu. Jeśli na pojawionej się planszy jest napisane 1.36 to ok jeśli nie to czas zacząć od ładowania softu.