Cześć,
Kupiłem nie dawno przejściówkę DVI-I na VGA w celu podpięcia monitora do karty, jak się okazało, po podpięciu monitora do przejściówki na monitorze cały czas widnieje napis, że brak sygnału, na innej przejściówce tak się nie dzieje. Mam rozumieć, że znowu mam coś uszkodzone?
Nie coś tylko problem leży w tej przejściówce, która nie działa
Wiem, ale to jest przecież ***** nie możliwe. Staram się nie używać wulgarnego słownictwa, ale to już jest po prostu nie możliwe, nie dawno wymieniałem zasilacz bo zły mi sprzedano, teraz chciałem zwracać kartę bo się okazało, że wina przejściówki, która “działa” ale nie przesyła poprawnie obrazu i teraz kupiłem badziewie które nie działa w ogóle. Życie nie ma sensu. Powiedz mi co w takiej przejściówce może być nie tak.
Na rynku jest pierdyliard takich przejściówek i większość to g… Generalnie ja miałem problem taki, że w komputerze miałem wyjście DVI (podobno I, nawet wyglądało jak I ale…) a w monitorze tylko VGA. Przejściówki nie działały. W końcu kupiłem poleasingowy monitor Dell-a z kompletem złączy (DVI, HDMI i VGA) i dałem sobie spokój z przejściówkami.
Miałeś tak samo, że monitor sygnału nie dostawał? Wcześniej używałem przejściówki (tej uszkodzonej), którą dostałem razem z płytą główną, okazała się być lepsza niż to badziewie. Ta uszkodzona przejściówka kilka razy spadła na podłogę + leżała za szafą, gdy raz mi pudło spadło i nie wyciągałem jej bo nie była mi potrzebna. Teraz niestety jest. Jak można zepsuć tak banalną rzecz jaką jest przejściówka z DVI-I które dysponuje sygnałem analogowym na analog w postaci VGA. To jest przesada.
Producent płyty głównej specjalnie mógł zrobić niestandardową kombinację gniazdo-przejściówka Kiedyś coś podobnego miałem z kartą ATI. Tylko oryginalna, dołączona do karty przejściówka z DVI na HDMI przenosiła dźwięk. Inne nie.
Mogło by tak być, gdyby nie fakt, że przejściówka jest podpięta tylko pod kabel VGA monitora, nie pod kartę. A zawsze jest tak, że jak kabel VGA jest podłączany do czegoś to napis na monitorze o braku sygnału znika, tutaj się tak nie dzieje.
Że co proszę? Jeśli nie masz rozpięte połączenie karta - monitor to nie dziwi mnie, że nie działa
Wyjaśnij w którą stronę używasz przejściówki. W karcie graficznej masz wyjście DVI czy VGA? W monitorze masz wejście DVI czy VGA?
Monitor VGA, karta DVI-I, do monitora podpięty kabel VGA i do przejściówki podpięty VGA, przejściówka nie podłączona do karty.
Z tego opisu wynika, że nie masz nic podłączone do karty graficznej.
Daj zdjęcie tej przejściówki od strony DVI.
Narysuj może, bo z opisu wygląda, jakby to była przejściówka bezprzewodowa. Najlepiej zrób zdjęcia. Napisz też może jaka karta, jaki monitor…
Mam też nadzieję, że wiesz o tym, że DVI to skrót od Digital Visual Interface?
No to pokaż jeszcze tą inną i gdzie to wpinasz. Napisz też model karty graficznej i monitora.
LGLG 22EN33, gtx 970, na tej czerwonej działa, na czarnej nie. Kabel podpinam VGA do monitora i do przejściówki a na monitorze cały czas jest brak sygnału, to samo jak podpinam pod karte.
Napisz - dla jasności sprawy - czy jak wszystko jest podłączone i uruchomisz komputer, to też nie ma sygnału (obrazu) na monitorze?
Podpinam rzeczy, gdy komputer jest uruchomiony.
I obraz się nie pojawia?
Wobec tego, po podłączeniu wszystkiego “do kupy”, zrestartuj komputer, skoro już jest uruchomiony.
Ale jak jest wszystko podłączone to ja monitorze cały czas figuruje napis “brak sygnału”.