Od jakiegoś czasu używając Chrom przeglądarki ,na drugim komputerze pokazuje się w
Googlach na Ff to co wyszukiwałem, pokazuje się tak jakby historia wyszukiwania. Co zrobić?
Nie bardzo rozumiem co napisałeś, ale domyślam się, że jesteś po prostu zalogowany na obu przeglądarkach do tego samego konta google.
Wyłączyć synchronizację, jak ci ta sama historia przeszkadza?
Tak jak tu:
Wybieranie danych do synchronizowania
Potem odznacz “historia”.
Historia nie będzie synchronizowana.
Albo/i…
Strona główna Google->Konto Google(prawy górny róg “kwadrat”->konto)->Prywatność i personalizacja->zarządzaj danymi i personalizacją->zarządzaj aktywnością->skonfiguruj ustawienia zarządzania aktywnością->aktywność w internecie i aplikacjach->tu odznacz “Uwzględnij historię Chrome i aktywność na stronach, urządzeniach i w aplikacjach, które używają usług Google”,opcjonalnie możesz też to drugie “Uwzględnij nagrania głosu i dźwięku”.
W tym samym miejscu możesz dalej kliknąć,niżej “zarządzaj aktywnością”->po lewo "usuń aktywność wg.: -> wybierasz okres do usunięcia,jeśli całość od początku,to “cały okres”.Możesz też zaznaczyć “ustaw automatyczne usuwanie” i wybrać częstotliwość usuwania…
Jest tam sporo opcji,polecam się zapoznać i ustawić tak,jak Tobie pasuje.
Dziękuję, sorry, że dopiero teraz, ale w między czasie sam do tego doszedłem.
Ło paaaaanie, a ja myślałem że Poczta Polska działa powoli
W sumie zacznie działać szybciej, włączyli elektroniczne dostarczanie korespondencji:
Przyznaję, nieładnie z mojej strony, za zaniedbanie przepraszam.
Nie rozumiem, przecież zus ma portal, gdzie można logować się z profilu zaufanego i ma tam własną skrzynkę do korespondencji darmowa, tak samo inne urzędy. Po co to z pocztą polska?
Żeby, teoretycznie, nie musieli Twojej babci donosić listu z informacją o rocznej waloryzacji emerytury w wysokości 2 złotych.
Zamiast tego wyślą skan emailem, a jak babcia nie odbierze, to jeszcze raz na papierze. Tak po taniości.
Pomysł niby ma ręce i nogi, ale jest głupio zaplanowany, zamiast na profilu zaufanym zrobić kopie wszystkich wiadomości z urzędów, to kolejne skrzynki. Jakby pinów i haseł było mało.
Pomysł kretyński, bo już zaimplementowany. IKP pierwsza skrzynka, ZUS druga skrzynka, GOV trzecia skrzynka, urządy pracy (dla przedsiebiorców np z tymi dotacjami) czwarta skrzynka, epuap i jeszcze do tego chcą dodać pocztę polska? (Wszystkie poprzednie chociaż działają pod jedno konto ale po co to duplikować jeszcze bardziej)
A i tak wszystkie faktury i inne rachunki po „rabatach za fakture elektroniczą” lecą na prywatny mail, chyba, że firma nie ma wtedy dodatkowo pocztą tradycyjna. Wiec po co to komu?
Ja chyba aktywowałem już 1 lipca i nie pamiętam jak się na to dziadostwo logować… (link do formularza przepadł).