Czy możliwe jest podłączenie do monitora SAMSUNG Sync Master 2232BW dwóch komputerów? Widzę to tak: jeden pod złącze cyfrowe a drugi pod zwykłe vga. Czy nie pojawi się czasem gryzący dymek gdy zapomne się i włącze naraz oba kompy? Czy coś takiego jest w ogóle możliwe by działało? Nie znam się na tym i nigdy tak nie kombinowałem. A nie chcę niczego rozwalić. Proszę pomóżcie. :lol:
Mieszek , a co Twój problem ma wspólnego z działem Linux?
Przenoszę.
Ok, właśnie sam zauważyłem. Nikt by mi tam nie odpowiedział.
Dzięki.
Chciałem tam umieścić z tego powodu, że na drugim kompie linuxa chcę mieć i jakoś tak podświadomie walnąłem.
Mam tak podłączonego Philipsa. Bardzo praktyczne - przełączam se źródło sygnały przełącznikiem w monitorze…
Dzięki za odpowiedź Venger.
Gdzież może być w moim monitorze taki przełącznik, heh? Masz go osobno? W ustawieniach? Może ja go nie mam. Znam nieco okienko ustaień i nic takiego sobie nie przypominam. Jesli jest twój monitor do tego przystosowany, to mój może zrobić małe bum.
Czy słyszałeś o tym by komuś spalił się sprzęt od tego?
I tak myślę czy jest jakaś złączka do kupienia z przyciskiem przełączającym?
O, dzięki Kasmir.
Poszukaj przycisku INPUT albo SOURCE. Jeśli ich nie ma to Twój monitor raczej nie będzie działał w ten sposób.
U mnie ta opcja działa przyciskiem SOURCE.
Mam source.
Jeszcze nie sprawdzałem,bo czasu jakoś nie mam. heh
Juz coś takiego można dostać w Saturnie. Kosztuje około 150 zeta. Jeżeli chce sie mieć jeszcze do tego USB to kosztuje około 200 zeta. No ale po takim czasie to ja juz dziekuje. Nie mam zamiaru podłaczać dwóch kompów pod jeden monitor, bo ten drugi to stary żymp. Hehe.