mam dwa nowe laptopy bez systemu win . {win 7 oryginał } jeżeli wgram na te dwa laptopy ten sam win7 + klucz key , czy zarejestrują je
Jedna standardowa licencja windows (box/retail) pozwala na zainstalowanie i korzystanie z windowsa na 1 urządzeniu.
Więc możesz aktywować Windowsa tylko na 1 urządzeniu. Bez aktywacji, można z Windowsa korzystać chyba 30 dni? jeżeli mnie pamięć nie myli
No nie za bardzo, będzie problem.
PS pamiętaj, że możesz tam zainstalować Windows 10.
Rozwijając skrót myślowy dla innych czytających. Możesz aktywować Windowsa 10 używając klucza z Windowsa 7, jako że na chwile obecną tak się da. Nie zmienia to jednak faktu, że posiadasz tylko 1 licencje.
Tak, bardzo dobrze rozwinięty mój skrót myślowy - jedna licencja ‘standardowa’ to jedna instacja (jeden laptop).
Jak zaczniesz aktywować na kilku urządzeniach to ci zablokują licencję. W najlepszym przypadku będziesz musiał potem dzwonić i wyjaśniać. A w najgorszym przestanie się aktywować.
żadnego win 10 i to dla kobitki, wystarczy win 7
jedna oryginał
Zależy jaki key, jak masz z „innego starego laptopa”, to może być klucz preinstaled i nie ruszy (przypisany do płyty). I wtedy masz 0 licencji.
Acery łykają kody COA z innego modelu. Inna sprawa to grzywna za piractwo lub ban od MS.
masz na myśli z Della
Nie, z della mam tylko służbowe monitory.
kupiłem drugi klucz
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.