Dwa przyciski Menu w przeglądarce Opera

Kilka miesięcy nie używałem przeglądarki Opera. Dziś zainstalowałem Operę w wersji najnowszej (56.0.3051.107) i zauważyłem, że po prawej stronie mam 3 (trzy) kropki, które rozwijają Menu przeglądarki op
Czy jest to celowy zabieg programistów przeglądarki?

O a ja nie mam tak.

I skąd masz u siebie wydanie 56.0.3051.107.

Widocznie aktualizacja musiała być. Instalkę pobierałem z oficjalnej strony Opery, a nie z Dobrychprogramów.

Pierwsze co pomyślałem, że Opera chce upodobnić się do Firefoxa. Ale to byłoby bez sensu - dwa przyciski rozwijające te samo Menu.

Chyba im się coś z kodu chromium nie usunęło stąd przycisk, w chromium jest on od samego początku.

Przeinstalowałem przeglądarkę. Wspomnianego przycisku Menu nie ma już, natomiast dalej jest wersja przeglądarki …107.
Dobreprogramy jak zwykle leci w kulki i nie potrafi na czas zaktualizować “swojej bazy programów”.

1 polubienie

A u mnie przycisk jest (wersja portable wydania …107), aż chyba porównam te instalatory wersji …107.

Już chyba wiem od czego to może być - od wersji na macOS, pewnie ona nie ma w żadnym rogu przycisku Opera, to używa hamburgera, coś źle skompilowali i wyszło, że na Windows też trafiło.

Obecnie wycofali x.107. Nawet wersja offline obiera się teraz jako x.104.

Więc małą wpadkę zaliczyli, skoro wersja …107 została wycofana.

1 polubienie

Dużą, chcieli naprawić bug dla macOS i nie wyszło najwyraźniej.