EasyBCD i po kłopocie
Chyba wszyscy umiemy czytać: TEN PROGRAM U MNIE NIC N I E D A J E
A gdyby tak zrobić to trochę inaczej. Przez EasyBCD zainstalować NeoGrub i wyedytować menu.lst tak żeby startował Windows XP (nie wiem na jakiej partycji masz XP-ka). Można też się bawić w zmianę aktywnej partycji itd.
Wg. Xp mam go na d: wg visty mam go na d: , wg. visty jest ona f a wg. xp vista jest na e: wiem jest to skomplikowane ale może to coś da. A co to jest ten program(NeoGrub)? I jak go mam urzywać?
To jest menadżer uruchamiania taki jak ma Vista czy XP, tyle że obsługuje wiele systemów (tak to mogę łopatologicznie wyjaśnić). A mi nie chodziło o litery partycji tylko o kolejność partycji, bo moge mieć partycje C: jako ostatnią na dysku. A poza tym to nie rozumiem twojej wypowiedzi… Wejdź PPM na Komputer --> Zarządzaj --> Menadżer dysków i podaj kolejność w jakiej są te dyski na schemacie. np. pierwsza jest c: potem e: itd.
– Dodane 20.06.2010 (N) 14:15 –
To jest menadżer uruchamiania taki jak ma Vista czy XP, tyle że obsługuje wiele systemów (tak to mogę łopatologicznie wyjaśnić). A mi nie chodziło o litery partycji tylko o kolejność partycji, bo moge mieć partycje C: jako ostatnią na dysku. A poza tym to nie rozumiem twojej wypowiedzi… Wejdź PPM na Komputer --> Zarządzaj --> Menadżer dysków i podaj kolejność w jakiej są te dyski na schemacie. np. pierwsza jest c: potem e: itd.
Chyba, na pewno dwa razy to samo wysłałeś… Vista pokazuje tak: c=1 , d=2 , e=4 , f=3 . Po znaku = jest kolejna liczba od lewej do prawej. Sam tego za bardzo nie rozumiem. Chciałbym aby c i f zostały bez zmian, bo mam tam prywatne ważne dokumenty. Systemy mają być na d i e .