Mam pytanie co do legalności używania programu. Mianowicie zakupiłem z czasopismem komputerowym pełna wersje programu X w wersji.1.0. Licencja tego programu pozwalała na używanie programu w celach niekomercyjnych. Aby móc cieszyć się pełna wersja należało wpisać kod rejestracyjny podany w czasopiśmie. Jakiś czas później w tym samym czasopiśmie ukazała się pełna wersja tego samego programu tyle że w wersji 1.5. Licencja jednak pozwalała już na użytkowanie go również w celach komercyjnych, tutaj również należało wpisać kod rejestracyjny. Zainstalowałem wersję 1.5 lecz okazało się że nie pracuje ona stabilnie wiec postanowiłem wrócić do wersji 1.0 i okazało się ze po odinstalowaniu wersji 1.5 i zainstalowaniu wesji 1.0 nie ma potrzeby wpisywania kodu rejestracyjnego gdyż program już był “pełną wersją” bez wpisywania kodu. Co więcej wersja w wersji 1.0 w polu licencja pojawił się komunikat " do użytku komercyjnego". Czy w takim razie używanie poprzedniej wersji programu w celach komercyjnych będzie legalne ???
Nie przeczyściłeś rejestru po odinstalowaniu nowszej wersji i dlatego kod został w starszej.
Ten kod spowodował, że ta czy tamta wersja programu staje się do użytkowania komercyjnego.
Zawsze lepiej korzystać z zaktualizowanej wersji programów.
ale chyba praxa w programie wymagającym co 2 minutowego zapisu pracy ( ze względu na możliwość wiechy programu nie należy do najprzyjemniejszych :/)