Dwoje uż. typu admin. ja i jakiś uż.Administrator [POMOCY]

witam,

pewnego logowania pokazało się dwoje uż. ja i Administrator (a ja nim jestem)

co jest grane

pilna pomoc potrzebna

POMOCY :help:

Możemy ukryć konto na ekranie powitalnym oraz w panelu sterowania (będzie widoczne tylko w narzędziach administracyjnych dostępnych tylko dla użytkowników z prawami administratora):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList tworzymy wartość DWORD o nazwie takiej samej jak nazwa użytkownika i nadajemy wartość 0. Aby zalogować się na takie konto trzeba dwa razy wcisnąć Ctrl+Alt+Delete na ekranie powitalnym (Uwaga, wszyscy inni użytkownicy muszą być wylogowani).

Można też ustawić typ logowania wymuszający wpisanie loginu i hasła.

Panel sterowania-Konta użytkowników-zmień sposób logowania… wyłącz “Użyj ekranu powitalnego”.

mi się pc zblokował i później się to zrobiło :expressionless:

na pewno musiałeś użyć komendy z tego tematu

w cmd nie działa polecenie “tskill” (czyli prawa admin.)

no

soś tam było :lol:

Dodane niedziela, 18 kwietnia 2010, 15:39

doszedłem do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i nie ma klucza SpecialAccounts :frowning:

w tej komendzie z tego tematu co napisałem wcześniej zamiast yes wpisz no

dziękuję wielki jesteś :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

OTy - kosz.