DX jaki wybrać ?

pobrałem sobie dx9.0c a teraz widzę

• DirectX 9.29.1974 Redistributable
  • DirectX 9.0c End-User Runtime

czym się różni i czy warto

To najnowszy directx 9c z 2010 roku - jest w naszej bazie. Pobrać, wyodrebnić, uruchomić DXSETUP.exe - tyle. Po synchronizacji usuwasz pobrane. Tak samo robisz na XP, win 7, czy win 10 jeśli starsze gry wymagają tego directxa.

1 polubienie

Na W10 we funkcjach włączasz składniki starszego systemu i direct play i się instaluje po zatwierdzeniu. :blush:

Wersja “Redistributable” to cała paczka DX gotowa do instalacji natomiast wersja “End-User-Runtime” to tylko sam instalator on-line tzn. musisz mieć aktywne połączenie z Internetem a instalator dociągnie całą resztę. Zwróć uwagę na wielkość plików.

1 polubienie

szok w trakcie dxdiag przy chyba trzecim teście miałem czarny ekran i wymusilem restart bo guzik exit by jakoś powrocić do pulpitu nie dało rady.
Oczywiście grafika zintegrowana w dell optiplex. Na liście są pliki biblioteki dx jedne po angielsku a drugie po polsku - ma to wpływ na wydajność i grafikę??

Mimo tego błędu pograłem z 3h w grę na silniku unreal2.0 jedyny mankament to czasem przy oświetleniu jest nie pełne cieniowanie a czarne paski :confused:

Czy aby na pewno masz aktualny sterownik do używanej karty graficznej ?