Witam, muszę kupić jakiś dysk twardy, pełno teraz tego a ja nie jestem zbytnio na bieżąco. Cena ~ 200zl, 500gb raczej styknie. SSD mówię z góry nie wchodzą w grę Plytę główną mam Asrocka N68-S i z tego co widzę ma SATA 3.0 - wiec mogę brać dysk SATA 3.0 jak coś ?
Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.
Co do SATA3, to raz piszesz że go masz, teraz że nie, ale i tak nie ma znaczenia bo SATA3 jest kompatybilne wstecz i na pewno nie ograniczy transferów tego typu dysków.
Akindusx , nie mam zamiaru pod każdym Twoim postem prosić Cię o stosowanie polskich znaków. Albo zaczniesz z nimi pisać, albo każdy Twój post bez nich będzie lądował w koszu.
W jednym padła elektronika (seria 11), a w drugim nie jestem pewien co się stało (seagate, nie jestem pewien jaki model). Po tym się raz na zawszę z nimi pożegnałem i przeszedłem na WD (sprawuję się świetnie).
OK jednak padło na Dysk Western Digital Caviar Blue (WD10EZEX) 1TB bo dyski te same ale 500gb wychodziły jakos 30-40zł mniej więc bez sensu. Myślę, że będzie się dobrze sprawował. Dzięki za opinie.