Witam.
Mam ogromny problem.
Miałem sobie Windowsa 7 i dziś na dysku zewnętrznym zainstalowałem Debiana oraz gruba który się zainstalował na partycji Windowsa. No i o ile Debian działa to nie mam zupełnie dostępu do Windowsa, ani do danych na dysku.
Gdy wkładam płytę z Windowsem i daję opcję naprawianie etc - tu także nie widać systemu Windows 7.
Aha - z tego dysku widoczna jest tylko jakaś partycja formatu FAT która ma 40MB i jest tam np himem.sys, ramdrive.sys… (mam della studio 1555).
No więc pomyślałem sobie ok no jest problem już trochę próbowałem porobić to nie pozostaje nic innego jak instalacja systemu - jednak podczas niej także nie widać tego dysku!
To dalej - mówię sobie pewnie coś w systemie się ‘porąbało’ - wyjąłem dysk z laptopa, podpiąłem pod kieszeń 2,5 i podłączyłem pod inny komputer - i tu niestety to samo
Widać tylko tą partycję 40MB…
Nie wiem co teraz zrobić, jak przywrócić te moje stare dyski żeby były widoczne i bym nie utracił ważnych danych z tych dysków.
W windowsowskim zarządzaniu dyskami dysk jest widoczny jako nieprawidłowy i mogę go przekonwertować na dysk podstawowy jednak stracę wtedy dane.
Proszę Was o pomoc bo naprawdę nie wiem co robić.