Cześć,
Szukam dysku SSD do laptopa Samsung NP350V5C-S05PL.
Chciałbym trochę przyspieszyć swój stary laptop i potrzebuje dysku 128 GB na system.
Czy mógłby ktoś coś polecić?
Z góry dzięki!
Kamil
Cześć,
Szukam dysku SSD do laptopa Samsung NP350V5C-S05PL.
Chciałbym trochę przyspieszyć swój stary laptop i potrzebuje dysku 128 GB na system.
Czy mógłby ktoś coś polecić?
Z góry dzięki!
Kamil
Jeśli wymienisz dysk na SSD i kartę WiFi to spokojnie będzie na tym laptopie działać Windows 10.
Co do dysku, nie baw się w półśrodki typu: dysk na system i dysk na dane, tylko od razu kup 500gb:
Dzięki za odpowiedź.
Aktualnie mam zainstalowany Windows 10, ale czasem mam problemy ze zbyt wolnym dyskiem. Laptopa używam tylko do Netflixa, więc chce to zrobić jak najniższym kosztem.
Pozdrawiam.
Za 70 zł mniej, masz dysk o połowę mniejszej pojemności. Opłaca się?
Miałem nadzieję, że za jakieś 150 - 200 zł uda mi się to zrobić. W oryginalnie mam zainstalowany 1TB, wiec spokojnie wystarcza, a tak jak wspominałem laptop służy tylko do przeglądania internetu i Netflixa więc chcę żeby w miarę dobrze działał jak najmniejszym kosztem.
Dzięki!
Zobacz te:
ps. i znowu, za 40 zł więcej masz dwa razy większą pojemność
Super, dzięki wielkie za odpowiedź. Może jednak masz racje i zastanowię się jeszcze nad większa pojemnością. Czyli te dyski spokojnie podejdą do tego modelu? Jest on już trochę wiekowy, wiec wole się upewnić.
Dzięki za pomoc!
Tak, nadają się. Zmieniałem dyski nawet w starszych Samsungach. Jedyne co - to w tym Twoim Samsungu jest dysk o grubości 9 mm a te nowe mają 7 mm. Możesz użyć takiego adaptera:
Dzięki!
Bierz bx500, dystans zmieniający grubość ma w zestawie.
@januszek @Longhorn2009 Jaki jest cel tego pogrubasienia wysokości do 9mm skoro dyski SATA są mocowane śrubami po bokach?
W większości dysków dodają taki adapter. Generalnie nie jest on potrzebny.