Masaj, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając opcji EDYTUJ , później Użyj pełnego edytora , popraw tytuł tematu, tak aby mówił konkretnie o problemie. W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.
Wszystkie dyski, które proponujesz, to HDD. O ile mi wiadomo, nie ma dysków SSD o takiej pojemności, a jeśli są - kosztują majątek. Do tego, jaki byłby sens podpinania takiego dysku na USB?!?
Osz choler… a byłem przekonany, że to są SSD (patrząc na budowę i szczątkowe dane opisane na stronach) takie cienkie były i w ogóle.
NTFS jest standardem na desktopach… - tak, ale formatowanie takiego dysku jest bezsensu zważywszy na jego zawartość (oprogramowanie producenta), możliwości i trwałość takiego dysku - odczyt-zapis
Do tego, jaki byłby sens podpinania takiego dysku na USB?!?- no fakt ale jakoś podpiąć musisz
Również uważam, że zakup 1TB dysku SSD i podpinanie go przez USB to bezsensowna inwestycja, przede wszystkim na stosunek użyteczności takiego dysku na usb, do jego ceny. Proszę jeden z pierwszych przenośnych dysków SSD 1TB - http://www.amazon.co.uk/Integral-Portable-Solid-State-Drive/dp/B00D2XG27C
Zacznij od tego, do czego potrzebny Tobie ten dysk.
No fakt drogie są, zostanę więc przy tych 3 tylko który z nich wybrać i na co (poza tym co napisałem w 1-wszym poście) zwrócić uwagę przy wyborze, kupnie i używaniu, wykorzystanie dysku-kopia zapasowa -backup dysku C:\ i inne tego typu, przenoszenie danych, zapis, kopia itp.?
@Masaj: Bierz WD, miałem do czynienia z kilkoma, raczej nie sprawiają problemów. Zwracać uwagę na parametry można, ale większość dysków (poza jakimiś no-name) jest zadziwiająco podobna:) Nie znajdziesz raczej zewnętrznego dysku 2,5 cala z obrotami 7200 rpm. Nie rozumiem fragmentu o “trybie” eSata, FireWire, itp.? Chodzi Ci o możliwość podłączenia przez te interfejsy? Nie polecam, będzie drogo, a USB 3 jest wystarczająco szybki. Akurat dyski z Twojego posta są tylko na USB. Soft od WD jest dość dobry, wszystkie dyski (poza tymi dedykowanymi dla Maca - zawsze znajdziesz to w opisie) tej firmy są sformatowane pod NTFS, ale też nie ma problemu, żeby je przeformatować. Soft zawsze możesz zgrać na inny napęd.
Co do drugiego wątku, nie używam RK, to i nic nie poradzę…