Dysk SSD z MLC od Plextora

Długo bardzo się zastanawiałem i padło na dysk od Plextora z MLC:

Płyta główna:

http://www.asrock.com/mb/AMD/A88M-G3.1/index.pl.asp

Zamieszczam zrzut ekranu ze SMART i testu dla ciekawych. Dysk aktualnie działa na PCI-Ex4 2.0

Temperatura dysku nie przekracza 45-46 stopni, gdzie w pokoju teraz 25-26 stopni.

Ja się aktualnie waham nad zakupem Goodram IRDM Ultimate (120 lub 240 GB) do reanimacji starej stacji roboczej (Sata 2 i PCIe 2.0). Ma lepsze transfery i iopsy, a cena niższa przy 5 letniej gwarancji.

Oby miał dopracowany firmware bo iridium pro padały przez nie dopracowany firmware, sam to doświadczyłem wiec nie kupie nic Goodrama bo słabe. Na drugi dzień wywalił na czerwono błędy w SMART, zaniosłem do X-Kom, a oni “jest pan 7 osoba, która oddaje bo padł”, a było z godzinę, półtorej od otwarcia salonu w Lublinie. Nigdy wcześniej żaden sprzet mi nie padł po 7 godzinach działania według SMART-a. Może to był jeden wielki pech, ale raczej nie.

Z moich doświadczeń z Goodramami:

• C50 120 GB padł po gwarancji,
  • IRDM Pro 240 GB działa od jakiegoś czasu bez zająknięcia

Jak możesz to rzuć linkiem do tych kłopotów z firmware, zerknę sobie czy nie trzeba softu dźwigać do góry.

Nie mam linku żadnego. Z X-Komem się umóiłem, ze jak będą mieć info o tych siedmiu walniętych to dostanę prywatnego maila z powodem i GoodRam odpisał, ze pierwsza wersja firmwareu tak powoduje. Tzw. First Release firmware.

Mam SSD Intela 120GB, gdzie wszędzie na forach krytykowany za kontroler i zero problemów bez aktualizacji firmwareu.

Też myślałem teraz na tym Goodramem IRDM Gen.2 ze względu na gwarancję, ale stwierdizłęm, że Plextor daje 36 miesięcy to i tak za 3 lata coś zmienie, albo wczesniejchyba, że mi miejsca wystarczy tak jak na razie to najwyżej HDD zewnętrzny tylko na jakieś dane ważne. Na razie ważne dane sa na pendrivie USB w Asus 4G-AC68U i udostępnione na cały dom jak coś trzeba :slight_smile:

Oraz dla każdego kto podepnie się do WiFi :wink:

Nie mam ustawien fabrycznych na WiFi wiec nie rozumiem o co ci chodzi, poza tym wiem kto się podpina do wifi, po trzecie mieszkam na wsi i sąsiadów mam 300-500 metrów od siebie najbliższych wiec ciężko, żeby WiFi moje złapali

Pomine fakt, ze niektórzy chyba się za jajka ściskają, żeby coś napisac komuś w temacie chodz tak naprawdę trolują, za co powinni na tydzień co najmniej otrzymać bana, ale na tym forum banują tylko za cenzure.