Dysk - test HDTune

Witam,
Na początku października wujek przywiózł mi pc z problemem uruchomienia go, nie lądował się system, więc sprawdziłem go trochę hiren’s bootem i wszystko oprócz dysku niby było ok. Sformatowalem dysk, bo przez dłuższy czas nie było tam nic ruszane i później sprawdziłem programem HD Tune po czym ukazały się błędy 0A na żółto i B8 na czerwono.
Po miesiącu komputer znowu ten sam problem i problem z uruchomieniem.
Czy z danych ze zdjęcia wynika, iż po prostu ten dysk już nadaje się na śmietnik?

PS. Dorzucam jeszcze zdjęcie z Crystaldiskinfo.

Pozdrawiam

Wystąpił tutaj błąd End to End, została naruszona spójność danych. Możliwe, że występują problemy w działaniu pamięci cache dysku. Sugerowałbym wykonać pilnie kopię danych i wymienić ten dysk na nowy - sugerowałbym dysk SSD. Testowo możesz jeszcze zmienić kabel SATA na inny i sprawdzić czy wartość parametru B8 będzie się powiększać. Warto byłoby także wykonać test np. programem Victoria, pobierając instalator bez tego szkodliwego Asystenta Pobierania. Ogólnie dysk zaczyna stwarzać problemy i warto byłoby go wymienić, sam koszt nie jest przecież duży - w innym wypadku możesz ten system reinstalować w nieskończoność.