Dysk Twardy / Nie włącza się komputer


(Maxxy T90) #1

Witam , mój problem jest taki. Otóż mam 2 dyski (80 GB na system i 500 GB na gry i inne rzeczy).Ten drugi dysk był kupiony 4 dni temu i kiedy włączam komputer , bios się wczytuje itp. powinno być wczytywanie windowsa a komputer się zacina, kiedy odepnę dysk 500 gb komputer już normalnie chodzi wszystko się wczytuję i jest tak jak powinno być.Z góry dziękuje za pomoc

A tutaj specyfikacja komputera:

Procesor: AMD Athlon II X4 640 3.0 GHz

Ram: 2x2 GB (2 GB patriot i 2 gb A-data)

Karta graficzna: Gigabyte NVidia GeForce GTX 650

Płyta główna: Gigabyte M68M-S2p

Zasilacz: Logic 500W

Dysk: Seagate Barracuda 500 GB 7200 16 MB i Seagate 80 GB


(falcon89) #2

Ustaw boot’owanie z tego dysku 80GB.

Dodane 14.03.2013 (Cz) 8:25

Wejdź do biosu, następnie Advanced Bios Features, Hard Disk Boot Priority, za pomocą (+) ustaw dysk 80GB na pierwszym miejscu.


(Maxxy T90) #3

Dziękuję to pomogło ale pewnie i tak za jakiś czas przestanie działać. Wcześniej miałem Asus EAH4850 1 GB DDR3 256 Bit kartę i nie było takich problemów lecz gdy zmieniłem kartę na GTX 650 dopiero zaczęło się to robić. Może zasilacz nie wytrzymuje bo nie firmowy i na pewno jest z czarnej listy zasilaczy.


(Ciuci) #4

Zasilacz powinieneś wymienić,jak najszybciej.


(Qba Lukaszczyk) #5

Mateusz98 , po prostu wymień zasilacz.


(Maxxy T90) #6

http://allegro.pl/zasilacz-corsair-vs-5 … 83102.html Czy polecacie ten zasilacz?


(falcon89) #7

Za tą kwotę można znaleźć lepszy.

Na przykład XFX Core 450W lub Thermaltake Smart 530W