Nie bardzo wiem dlaczego dysk twardy pracuje intensywnie (czerwona dioda świeci praktycznie cały czas i dysk cały czas “mieli”).
Wyłączyłem “automatyczną-defregmantacje”
Wyłączyłem “plik stronicowania”
Usunąłem wiele programów
Wyłączyłema z autostartu programy
Mam Eset 5 więc nie powinien obciążać komputera.
Więc w czym dalej tkwi problem?
Praca na komputerze jest strasznie powolna na komputerze , wszystko się "tnie"lub wolno uruchamia…
Czasami dostaję komunikat. W komputerze brak pamięci , zamknij programy… bla bla bla… Jak może brakować jak mam 8 GB RAM-u a na dysku C mam wolne 10 GB.
Często to się dzieje i można powiedzieć, że od czasu 1 zainstalowania systemu…
Często sprawdzam chkdsk i znajdzie najczęściej 1 lub 2 błędy (ale to zazwyczaj po nieprawidłowym zamknięciu systemu [zanik prądu, zawieszenie systemu itp.)
Regularnie kompleksowo czyszcze rejestr i pliki tymczasowe (System Mechanic 10.5 używam)
Może jakiś keylogger? Wpisz w notatniku jakiś bezsensowny tekst (np.87df66qe7gdh138) a później wyszukaj go na dysku. Działa przy kiepskich keyloggerach.
Nic nie znalazło. Poza tym “rysowanie okien” programów jest często złe (np. jakieś okno miesza się z innym oknem)… Przeglądarka także zwalnia lub się zacina , nawet samo otwieranie okien… /przewijanie filmów też się zacina bardzo
Skanowałem Eset, Dr. Web, Anti-Malware, Spy-Bot - nie znalazło nic. Partycja systemowa(C:) ma 60 GB - Dysk Samsung 2 TB - Sprawdzałem status - bardzo dobry lub w dobrej kondycji.
Programy (x86) - zajmuje tylko około 2 GB… Program Files (x64) - tez niedużo…
Może coś zmienić w pamięci wirtualnej… Jednak wątpie czy może coś to da bo juz zmieniałem na różne sposoby…
Zrobiłem defregmantacje i optymalizacje dysków
Zrobiłem defregmantację rejestru
Wyłączyłem zbedne usługi
Poprzenosiłem pliki z folderów Moje Dokumenty, pulpit i obrazy lecz wciąż niewiele pomaga…
Jeśli też nie zadziała, naciśnij Ctrl+Alt+Delete, wejdź w processes (procesy) i też zobacz co się uruchomiło. Wszystko co nie jest uruchomione przez użytkownika SYSTEM możesz spokojnie zatrzymywać.