Witam mam problem instalowałem system na laptopie potem przełożyłem dysk do PC i skopiowałem sobie dane na inną partycje na dysku z laptopa . Teraz pokazuje mi partycję z danymi ale mam brak dostępu partycje z systemem wywaliło wszedłem na partycje przez total comandera ale pliki które chce odzyskać nie są tymi plikami tylko zmieniły format na jakieś dziwne jak to odzyskać ?
Np dokument exela teraz to comctl32.dll.mui ?
Pomocy jakieś pomysły?
.mui files are no more or no less likely to be infected with malware than any other file extension. A file extension in and of itself is not predicative of malware. Rather the source of the file is the culprit. Downloading files from trusted sites, as well as maintaining anti-malware software is key in keeping a healthy PC.
Jak napisałem to nie był wirus przy przenoszeniu użyłem ctrl + X i dane znikneły
1/ - skąd wiesz, że to nie wirus?
2/ - to Ty nazywasz dokumenty excela comctl32? Moim zdaniemto nie pliki pozmieniały rozszerzenia, tylko Ty wyciągasz zupełnie inne pliki,
3/ - przestrzegaj podstawowej zasady bezpieczeństwa pracy z utraconymi danymi - niczego nie zapisuj na dysku. W prakttyce oznacza to, że masz wyjąć dysk i podłączyć do innego komputera.
4/ - przeskanuj dysk DMDE - może Ci znajdzie zaginione pliki. Przed rozpoczęciem pracy zapoznaj się z instrukcją.