Dysk wyłącza się podczas pracy/nie bootuje windowsa

Witam, mam problem, mianowicie podczas grania w gry, bądź intensywnego używania dysku on wyłącza się/zawiesza. Wtedy dioda na obudowie, wskazująca prace dysku przestaje również świecić, jedyną opcją jest ponowne uruchomienie komputera, ale tu też pojawia się problem. Windows bootuje się tylko do logo, po czym mija kilka sekund i znowu dysk się wyłącza/zawiesza, a wentylatory na procesorze, zasilaczu i karcie graficznej dalej się obracają. Dopiero gdy go wyłączę i zostawię na kilkadziesiąt minut komputer uruchamia się normalnie.

Spec.
CPU: Ryzen 5 1600
MOBO: ASUS Prime B350-PLUS
PSU: Coolermaster V550
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x4gb 3000mhz
HDD: WD Black 1 TB

W razie co daje screen z crystala

Tu widzę dwa dyski?

Który systemowy?

Daj dla porównania screen z najnowszego HD Tune Pro, opcja health.

Zmień mu wtyczkę zasilania.

I jak dalej problem, możliwe, że dysk uszkodzony? bo system pod obciążeniem nie wyłączy dysku.

Ten dysk jest systemowy, ten 2 podłączyłem specjalnie żeby sprawdzić czy będzie chodził normalnie, okazało się, że nie. Wtyczki zmieniałem i nie pomogło. A co do screena z HD tune dam później bo właśnie przed chwilą dysk znowu się wyłączył.

Edit.
Screen

Nic groźnego w smart nie widać, ale ma ponad 10 tysięcy godzin pracy, więc coś w elektronice mogło mu się już poknocić (zimny lut, uszkodzenie na zasilaniu, inne) i tego nie wykaże smart. Zaczyna coś się dziać z powierzchnią talerzy pozycja 01 - powinno być 0 - ale to nie tu problem.

Daj na gwarancję z opisem problemu.

Ok, dzięki za odpowiedź. Myślałem już powoli, że coś innego mogło się popsuć.