Dysk zewnętrzny 2TB do 350zł

Cześć,
Z tytułu, iż mój aktualny zewnętrzny HDD ma już parę lat, a jego pojemność przestała mi wystarczać, to poszukuję jakiegoś dysku zewnętrznego do 350zł. Będzie on głównie wykorzystywany do do kopii zapasowych, więc opcja 3.5 cala też wchodzi w grę. Myślałem nad min 2TB. Wymogiem jest oczywiście USB 3.0. Chciałbym, też żeby miał jak największą prędkość odczytu i zapisu. Po przeglądnięciu rynku zainteresowały mnie te dyski:

Co o nich sądzicie? Jeśli jest coś lepszego, co mieści się w tym zakresie cenowym, to jestem otwarty na propozycje.

Z tych wymienionych przez ciebie wybrałbym Dysk zewnętrzny Western Digital Elements Desktop, 2TB (WDBWLG0020HBK-EESN).

Znalazłem też ciekawą ofertę Adata. Jeśli jesteś skłonny dołożyć do kwoty 379 złotych to możesz kupić dysk o pojemności 3TB.
https://www.morele.net/dysk-zewnetrzny-adata-hm900-3tb-ahm900-3tu3-ceubk-843718/

Pozdrawiam.

WD Elements Portable 2TB z kodem strefa-okazji jest za 300 zł

Ostatecznie zakupiłem ten dysk:

Jeśli ktoś by się zastanawiał - dorzucam screen z szybkością odczytu/zapisu pod USB 3.0

Zapełnij go całego, potem sformatuj - i tak ze dwa, trzy razy. Sprawdź smart przed i po.

Ja tak robiłem i 2 z 4 Seagatów reklamowałem, a te co przetrwały działają już naprawdę długo.

Dużo z nich sypie od nowości.