Posiadam dysk zewnetrzny Samsunga który nie jest już na gwarancji i po kolejnym podłączeniu go do komputera pojawia się komunikat o tym ze zeby miec do niego dostęp potrzebny jest jego format, mam na nim kilka ważnych danych i nie chciałbym go formatować więc do pracy zatrudniłem program Gurupartition, przez kilka godzin skanował on dysk i znalazł niemal wszystkie zablokowane na dysku pliki jednak po skopiowaniu ich nie wszystkie są kopiowane na mój komputerowy dysk, na podglądzie w programie guru np filmów mogę je normalnie odtwarzać ale jak staram sie film zapisać z całego folderu kopiuje tylko malutkie pliki tekstowe lub w ogóle w raporcie jest napisane że plik jest ,skipped’’ i że powodem tego jest że jest , non registered’’ ktoś wie o co może chodzić?
Bardzo ciężko jest odzyskać dane za pomocą programów. Często nie przynosi to zupełnie żadnego rezultatu. Problem polega w tym, że korzystając z takiego softwaru może dojść do jeszcze większego zatarcia danych i w efekcie do braku możliwości odzyskania danych innymi sposobami. Warto jest oddać taki dysk do firmy, która zajmuje się odzyskiwaniem danych, bo zapłacisz podobnie jak za licencję programu, ale zyskasz pewność, że dane odzyskasz. Na przykład tak jak tutaj: http://astratechnology.pl/odzyskiwanie-danych/