Jestem eksprymentatorem! Zrobiłem dyski odzyskiwania- w sumie dwa wg instrukcji firmy Łenovo. Wt ej chwili nie jestem w stanie odzyskać z nich systemu (wykluczam błąd nagrania na płycie, są podwójne i problem się powtarza).
Pierwszy problem (da się ominąć,choć z problemami) to fakt, że nie chce się instalować na dysku podzielonym na partycje- pojawia się komunikat, że brak wolnego miejsca czy coś takiego.Płyty były wykonywane, gdy dysk był niepodzielony na partycje.
Drugi problem najważniejszy to taki, że jeśli usunę partycje (co jest kłopoptliwe) to system sie instaluje, ale ale nie chce wystarować. Po próbach naprawy pojawia się komunikat: Uruchomienie systemu nie powiodło się. Plik: \Windows\system 32\winload.exe stan: 0xc 0000225. I koniec, nie startuje.
I co mam robić?. Firma Lenovo mnie olała. Chiałbym przywrócić system z posiadanych płyt.
Czy może ktoś poradzić jak to zrobić? Lubię eksperymentować i jestem uparty!
Bo problem jest w tym ,że jeżeli nagrałeś system przed zmianą partycji to on teraz nie może ich przywrócić do stanu poprzedniego ,bo nie zgadza mu się ich stan. Nie jestem pewien czy jesteś w stanie teraz coś innego zrobić niż załatwić sobie płytę z vistą i zarejestrować ją na swoim kluczu o ile zadziała i o ile coś takiego jest legalne wydaje mi się ,że tak i powinno zadziałać, trzeba było poczytać trochę, jest na necie opis gdzie trzeba pozmieniać coś w niektórych plikach po czym możesz spartycjonować i nagrać swoją kopię. Tutaj masz temat na forum lenovo może to ci coś pomoże: http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-a … /m-p/63382 .
Podane namiary na stonę sa w języku angielskim, co stanowi dla mnie problem. Dzięki pomocy Vobisu mam wgraną Vistę! Na podanych na komputerze numerach. Całą zabawę z systemem uważam za bezsensowną. Sprzedano mi komputer niby z systemem, ale faktycznie to musiałem skorzystać z pomocy, zreszta nie darmowej. Pomijam, że zgromadziłem w komputerz zdjęcia, które mi zniknęły (jakąś cz ęść odzyskałem). Problem w tym, że lubię sie bawic, zmieniać ustawienia a wrazaie problemu instaluję na nowa. A to jest moja sprawa czy robię to dwa razy dziennie czy raz w miesiącu. Jak wspomniałem lubię sie bawić i eksperymentować mimo że mam już trochę lat na karku. Eksperymentowałem z systemem z DOS, OS2Warp, Windowsem 3.11 itd i chyba przejdę w końcu na Linuxa (pewne doświadczenie mam z Madnrake chyba 8). Ciekawi mnie jeszcze Leopard z Mac. Może też kiedyś spróbuję. Uparłem się, żeby wygrać wersję początkową Visty jaką miałem na laptopie. Mam 2 komplety płyt odzyskiwania systemu rewelacyjnego wynalazku firmy Lenovo pt. One Key Recovery. I g…wno! Dziękuję za przesłane uwage. A jeszcze jedno. Odkąd wyłaczyłem automatyczne uaktualnianie system raczej mie się nie zawiesza!