Dyski otwierają sie otwórz za pomocą

Wiem było to już na forum ale jestem zielony i nie wiem co mam robić. gdy włączam dyski to pojawia mi się okno otwórz za pomocą. Mogę je odtworzyć tylko przez uruchom. Proszę o pomoc. ;(

antywirus i skanowanie, log hijackthis.

zrobiłem wcześniej skana antivirusem AVG usunąłem infekcje i nadal nic tu skan z hijackthis: http://wklej.org/id/520018/

narzędzia ->opcje folderów -> pokaż ukryte pliki, foldery i dyski oraz odznacz ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.

Następnie wejdź na każdy dysk z osobna i usuń plik autorun.inf znajdujący się na głównym katalogu każdego dysku.

Co to był za wirus co go usunąłeś ?

wirus win32/heur, koń sheur3.bwxu, koń generic3_c.BYV, koń generic3_c.LYX . Po odkryciu folderów i plików systemowych nie ma autoruna.

Nie mówie że wszystko usuń ale czy naprawde to wszystko jest Ci potrzebne - pewnie troche kompa przymla

oki oki ale jak mogę te autoruny za jednym razem usunąć xd czy muszę poklei

hurtem to chyba sie nie da i pewnie będzie konieczne wchodzenie na każdą partycje z osobna

teraz co mam zrobić i jak naprawić te dyski.

Niestety musze Cie zmartwić autorun.inf musi tam być a jeżeli go nie ma to by znaczyło że jeszcze jakiś syf sie został

robiłeś restart kompa po skanowaniu antywirusem?

możliwe że jeszcze jakiś proces rootkita w tle chodzi i niekture pliki ukrywa

pobawie się jeszcze z tym i poskanuje. kupilem tego nootebooka i po dwóch godzinach zlapalem to gównoo pech ;(

zaznacz te opcje do pokazywania ukrytych plików zatwierdź i wejdź jeszcze raz zobacz czy się zatwierdziły.

Pobierz OTL bo HijackThis jest ślepy jeśli chodzi o tą infekcję (jak i wszystkie inne, do porządkowania autostartu - tak, do wirusów - nie).

W OTL wklej taki tekst

Klikasz na wykonaj skrypt. Restart. Zapodaj log wynikowy + skan z OTL.