Dyskusja o silniku forum, oraz o Archu, Gentoo i Manjaro

Miałeś zły komputer pomponku

Dwa złe komputery :confused: Jakieś złe moce, szatańskie, kto wie…

Na Archu, Ubuntu i CentOS te złe duchy nie działały jednak.

Manjaro to Arch, tylko zmodyfikowany, usprawniony. Ubuntu to bagno. CentOS szkoda gadać.
W ogóle, co za zdjęcie profilowe :face_with_raised_eyebrow:

Nie obrażam. Ale dam sobie rękę uciąć, że logo do dla obu firm robiła ta sama osoba. Zmniejsz odstępy w logo Xaomi podmień tło i na pierwszy rzut oka nie rozróżnisz co jest logiem Manjaro a co Xaomi

Bez%20nazwy-1

Przecież żartuję…

Wiem, ale mnie się nudzi i sobie jaja robię z tym logiem :wink:

Wiem XD. Ja kiedyś wstawiałem zdjęcie siostry do loga KFC :laughing:

Manjaro ma logo takie jak jakaś organizacja, co zapomniałem nazwy, ale później znajdę i zapostuje. Różnica taka, że tam M pochylone i niebieskie.

Dobre. Manjaro jest dobre, twoje komputery (i profilowe) są złe, ende. :wink:

Album NIN “Year Zero” z 2007 r.:

https://www.nin.wiki/Art_Is_Resistance

Manjaro jest z 2012 r.

Co nie zmienia faktu, że jest dobre

Ale jajca Xd

72621526_1701230950008768_2850072261048664064_n

Dobra pomponiku, wierzę Ci, ale wiele jest logo odgapionych…

Dla Ciebie i masz prawo tak uważać. Ja zaś uważam, że Arch to był fajny, gdy miał instalator i mało kto potrafił go przez to zainstalować, ale to tylko moje zdanie :wink:

Wolę Gentoo.

W każdym razie DP istnieje zanim powstało Manjaro, więc nie uważam, aby DP wzorowało się na forum Manjaro.

Potem się poprawiłem ze to moja subiektywna opinia.

Gentoo jest najlepszym systemem. Sam decydujesz o wszystkim, wszystko kompilujesz na własną rękę, metodę kompilacji dostosowujesz do konkretnego sprzętu, potrzeb, czy funkcji programu itd. Manjaro jest dla lamersów, jak ja, którym nic się nie chce. Manjaro ma też wady, jak system długo nie był aktualizowany, możesz liczyć się z tym, że po aktualizacji nie wstanie i ciężko będzie go odratować, aczkolwiek zostaniesz zmuszony do dłubania albo stawiania systemu na nowo. Ostatnio serwer mi się wykrzaczył (przez rok nieużywany), musiałem postawić na nowo. Mam wprawę, tak było szybciej niż ratowanie systemu i dochodzenie, co mu się stało.

1 polubienie

To jest twoja opinia, Twoje zdanie, i nie będę probował tego zmienić, jednak moja opinia jest inna, i wegług mojej opinii to Manjaro jest jednym z najlepszych Linuxów

Moje zdanie jest oparte na doświadczeniu. Warto spróbować Gentoo, można się wiele nauczyć. Instalacja nie jest trudna, obsługa też, ale odradzam na słabym sprzęcie.

A moje zdanie na czym?