Brakuje mi na forum działu bardziej ‘pro’ związanego z platformą serwerową - zarówno *nix, jak i Windows. Nie ma co ukrywać, że Dobre Programy promują np. Windows Server 2012, może czas na tego typu miejsce na forum? Z moich obserwacji np. wss.pl podupada, miło by było tutaj też pytać/odpowiadać o Hyper-V 2012 / VMware, CISCO wychodzące troszkę dalej poza CCNA, czy Uniksy. Zapraszam do dyskusji.
Pytanie ile osób faktycznie korzystałoby z takiego działu. Wydaje mi się że raczej niewiele. Większość postów na forum piszą osoby których pojęcie o komputerach i nowych technologiach jest na niskim poziomie więc nie wiem czy taki dział miałby rację bytu.
Nie jestem pewny, ale chyba już kiedyś padła propozycja stworzenia działu serwerowego, ale serwery to część sieci komputerowych, a taki dział już istnieje, więc moim zdaniem nie ma sensu tworzyć osobnego działu. Jeśli chodzi o Cisco, to jest już wspomniany dział sieci i nikt tam nie broni zadawać pytań wykraczających poza CCNA, tu problemem nie jest to, że taki dział nie istnieje, lecz na tym, że brak tu osób z więdzą jaką byś sobie życzył. Jeśli IT Pro będzie chciał to tu zapyta, a jeśli nie, to i dział dla IT Pro nie pomoże, co widać po forum TechIT.
Jeśli chodzi o Hyper-V/VMWare to myślę, że można by rozważyć wprowadzenie nowego działu na temat wirtualizacji.
Moim zdaniem, gdyby stworzono dział dla IT Pro to wszystko lądowałoby w jednym worku i byłby bałagan, zaraz by padła propozycja stworzenia poddziałów, a tu na forum tego nie ma. Ja sam osobiście nie cierpie przeglądać forów z poddziałami.
Nie pamiętam czy wspominano o tym na forum czy na portalu, ale z tego co pamiętam, to mówiono raczej o IPB.