Działa tylko jedna słuchawka


(Kuba181) #1

Witam. Mam taki problem że w Słuchawkach działa mi tylko lewa Słuchawka ? dlaczego ?? co można z tym zrobić ??

Słuchawki nie dawno co kupione .


(adam749) #2

Panel sterowania > Dźwięki, mowa i urządzenia audio > Dźwięk i urządzenia audio > głośność urządzenia --> zaawansowane > sprawdź czy balans jest na środku.

Sprawdź słuchawki na TV, czy wieży, itp..


(Marcinch7) #3

Rozkręć taki regulator głośności i zobacz czy się taki drucik nie przerwał.


(slawex1983) #4

Uszkodzony kabel. Najprawdopodobniej przy samej wtyczce.


(Kuba181) #5

nie jest uszkodzone bo w wierzy działa na 2 słuchawki.


(Geralt Z Rivii666) #6

no to zrób to co napisał adam749 ,


(Kuba181) #7

zrobiłem to i BALANS jest na środku nie wiem juz czemu to tak jest . a Wy ?


(adam749) #8

Sprawdź słuchawki na TV, czy wieży, itp.. Bo może ta słuchawka nie działa. Wtyczke do końca wsunąłeś do gniazda??


(Kuba181) #9

pisałem już że na wierzy sprawdzałem i na wierzy są 2 sprawne słuchawki . wtyczka jest do końca wsunięta


(slawex1983) #10

Głośniki przy kompie też nie działają tak jak powinny?

Balans ustaw na 0 nie tylko dla głośności ogólnej, ale też dla toru wave.


(Kuba181) #11

nie rozumie


(adam749) #12

Ustaw tak jak tu:

beztytuuer0.th.jpg


(Kuba181) #13

no ja tak mam .

W dniu 21.07.2008 , o godzinie 10:34 został dopisany post przez kubazwolak

i nie wiem oco chodzi ...


(niezDarek) #14

a kiedyś działały dwa głośniki na kompie może masz karte dźwiękową Mono a nie Stereo co raczej mało prawdopodobne ??


(Marcin E Pc) #15

Przesuń suwak balansu maksymalnie w prawo a potem przesówaj w lewo i obserwuj co się będzie działo.


(Cookies23) #16

Ja mam to samo. Słuchawki są sprawne, balans na środku. Głośniki też grają jednokanałowo ;(

Moja płyta główna to ASUS X-Series A7V8X-X.

Proszę o pomoc!


(adam749) #17

Może spróbuj wywalić stery od audio i zainstalować te.


(Cookies23) #18

Mam te sterowniki i nadal to samo...


(adam749) #19

Ale zainstalowałeś je ponownie??


(Cookies23) #20

Tak. Ale zuważyłem, że na czystym systemie jakiś czas jest dobrze potem się wali ;( Najczęściej jest to ok. 5 dni, jak jest dobrze.