Witam. Mam taką propozycję aby dodać coś na styl historii aktualizacji tzn. po każdej aktualizacji programu, gdzieś niżej były (w miarę możliwości) opisane zmiany w programie. Dzięki temu lepiej będzie można się zorientować użytkownikowi, czy jest sens aktualizacji.
tylko po co skoro jest podany link do strony producenta na której znajdziesz takie informacje
Niektóre programy są aktualizowane często, ale aktualizacje te nie wnoszą zbyt wiele nowych funkcji do programu. Gdy aktualizacja jest dość “poważna”, pod programem pojawia się informacja typu: “Nowości i zmiany w wersji 4.0”. Itp. To chyba wystarczy. Reszta, jak już stwierdził vanshei , jest do sprawdzenia na stronie producenta.
Również jestem negatywnie nastawiony do tego pomysłu - changelogi tylko zaśmiecą jeszcze bardziej portal, jeżeli ktoś jest ciekawy, są na stronach producenta, rzadziej w instalatorze.
Zarzuć mi w takim razie changelog GG 11, albo Google Chrome 18/19… Bo jestem baardzo ciekawy.
Nie ma, bo Gadu-Gadu nie robi changelogów a trochę ciężko jest wywnioskować, co zostało zmienione w kodzie.
Co do Chrome to tu coś znalazłem. Jak producent nie udostępnia to znaczy, że nie chce mu się tego robić albo uznaje, że to do szczęścia nie potrzebne. A skąd redakcja ma wiedzieć co z każdą wersją dokładnie zmieniono.
O, znalazł się - a przeszukiwałem forum GG i pisało, że nie ma - może jakiś stary wątek