Dziwna czcionka w instalatorach (WIN XP)


(Tobiaszliszka) #1

Witam.

Czy ktoś mógłby pomóc w zmianie dziwnej czcionki w instalatorach niektórych programów??

Sam instalator programu, czy gry wygląda ok i czcionka nie jest zmieniona, jednak podczas procesu zbierania informacji, jak widać na załączonym niżej zrzucie, czcionka staje się nieczytelna:

i1430658_Czcionka.JPG

Problem o ile mnie pamięć nie myli tkwi w instalatorach msi, ale pewności nie mam.

Czy jest możliwość zmiany tej czcionki, jeśli tak to jak taki problem rozwiązać, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.


(Mrylec) #2

To zależy do stylu. Też tak mam, ale u mnie to się nie pokazuje tak często, jeżeli chcesz się tego pozbyć, to zmień styl na jakiś inny :wink:


(Ka$$) #3

Pobierz TuneUp Utilities 2008 PL:

http://www.tuneup.pl/download/

Dostosowywanie systemu Windows -> TuneUp System Control -> Menu Animacje i efekty (domyślnie pokazany) -> wygładzanie czcionek -> ClearType

może pomóc :slight_smile:


(Tobiaszliszka) #4

Co do stylu, to popróbuję, co do programu, to wolałbym coś w rejestrze zedytować, programy do optymalizacji systemu mnie raczej nie interesują, gdyż zazwyczaj potem mam problemy ze stabilnością systemu, niektóre programy nie chcą działać szczególnie po odinstalowaniu takiego programu do dostosowywania systemu.


(Enter6000) #5

U mnie taki sam problem, wystąpił raz i więcej się nie pojawił. Wydaję mi się, że to wina tych Instalatorów (tak jak pisałeś wcześniej).

Masz zainstalowany SP3?


(Tobiaszliszka) #6

Tak sp3 zainstalowałem jakieś 3 miesiące temu chyba jakoś tak. Ja wątpię że to wina instalatorów, gdyż problem pojawia się na moim kompie tylko. Obawiam się że to może wina jakichś modyfikacji programów w czcionkach. Słyszałem też że najlepiej jest odinstalować wszystkie czcionki i zainstalować od nowa, ale wole aż tak nie ryzykować.


(Enter6000) #7

Celowo pytałem o SP3, ponieważ gdy zainstalowałem to u siebie to właśnie ten problem wystąpił. Wcześniej pracowałem na SP2 i nigdy takiego czegoś nie widziałem. Może ten nowy Instalator (v 3.1) nie jest za bardzo kompatybilny ze starymi Instalatorami.


(Mrylec) #8

To jest na 100% wina skórek! Znam ten problem jak własną kieszeń :stuck_out_tongue: Zainstaluj sobie inna skórkę, np. Royal Nie jestem pewien czy ten styl jest podpisany cyfrowo, więc dla wszelkich pewności zainstaluj wcześniej UXTender'a i uruchom ponownie komputer.


(Tobiaszliszka) #9

Teraz rozumiem. Co do sp3 to się zgadzam problem zauważyłem od wtedy, a moją skórkę mam już od dłuższego czasu i nie było takich problemów, zatem to chyba jednak sp3 bo nawet jeśli dam skórkę windowsową problem występuję nadal. Bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.