Na ekranie LCD pojawiła się dziwna kreska, nie są to złe pixele, jednak znajduje się to pod powierzchnią matrycy. Co to jest? Czy można jakoś to wyeliminować? Dziękuję za pomoc.
W załączniku zdjęcie z bliska.
Na ekranie LCD pojawiła się dziwna kreska, nie są to złe pixele, jednak znajduje się to pod powierzchnią matrycy. Co to jest? Czy można jakoś to wyeliminować? Dziękuję za pomoc.
W załączniku zdjęcie z bliska.
rysa na matrycy, jest to wada matrycy (od nowości) lub ktoś ją zarysował :P.
To nie jest rysa na powierzchni matrycy, jest POD powierzchnią. Przy wyłączonym monitorze też ją widać. A wzięła się nagle, zupełnie nie wiem od czego.
jak gwarancja jeszcze jest to reklamuj.
Nie ma gwarancji. Czyli zostaje z moją kreską? :?
niestety tak, chyba że naprawa poserwisowa
jaka niby?? przecie to skaza na matrycy, trzeba by ją wymienić - nieopłacalne.
To jest matryca od laptopa DELL D400. Czy na pewno wymiana matrycy nie wchodzi w grę?
Jeśli chcesz wydać ponad połowę wartości laptopa na naprawę to oczywiście, wchodzi w grę…
Aktualnie kreska się trochę przekręciła i jest już prawie pionowo - czyli coś tam musi siedzieć? To jest ekran od laptopa, więc jakim cudem coś mogło tam wlecieć?
Jak dla mnie to to wygląda na jakiś włos :). Czy przypadkiem nad matrycą nie ma jeszcze jakiejś warstwy ochronnej? Może pomiędzy z nią, a matrycą coś siedzi.
No mi też tak wygląda Jeszcze jak się przestawił to raczej na pewno.
Jak na obrazku - raczej chyba żadnej dodatkowej warstwy nie ma, takiej, pod którą można by się dostać.
możesz spróbować w jakimś laptopowym serwisie jeśli ci przeszkadza lub poczekać aż się przesunie poza obszar widzialny :P, oczywiście matryce w laptopach można wymienić ale z finansowego punktu widzenia nieopłacalny zabieg zwłaszcza że “skaza” nie jest aż tak wielka :-).