Dziwna kreska na LCD

Na ekranie LCD pojawiła się dziwna kreska, nie są to złe pixele, jednak znajduje się to pod powierzchnią matrycy. Co to jest? Czy można jakoś to wyeliminować? Dziękuję za pomoc.

W załączniku zdjęcie z bliska.

post-77876-13856533784374_thumb.jpg

post-77876-13856533784897_thumb.jpg

rysa na matrycy, jest to wada matrycy (od nowości) lub ktoś ją zarysował :P.

To nie jest rysa na powierzchni matrycy, jest POD powierzchnią. Przy wyłączonym monitorze też ją widać. A wzięła się nagle, zupełnie nie wiem od czego.

jak gwarancja jeszcze jest to reklamuj.

Nie ma gwarancji. Czyli zostaje z moją kreską? :?

niestety tak, chyba że naprawa poserwisowa

jaka niby?? przecie to skaza na matrycy, trzeba by ją wymienić - nieopłacalne.

To jest matryca od laptopa DELL D400. Czy na pewno wymiana matrycy nie wchodzi w grę?

Jeśli chcesz wydać ponad połowę wartości laptopa na naprawę to oczywiście, wchodzi w grę…

Aktualnie kreska się trochę przekręciła i jest już prawie pionowo - czyli coś tam musi siedzieć? To jest ekran od laptopa, więc jakim cudem coś mogło tam wlecieć?

Jak dla mnie to to wygląda na jakiś włos :). Czy przypadkiem nad matrycą nie ma jeszcze jakiejś warstwy ochronnej? Może pomiędzy z nią, a matrycą coś siedzi.

No mi też tak wygląda :smiley: Jeszcze jak się przestawił to raczej na pewno.

dell%20d400.jpg

Jak na obrazku - raczej chyba żadnej dodatkowej warstwy nie ma, takiej, pod którą można by się dostać.

możesz spróbować w jakimś laptopowym serwisie jeśli ci przeszkadza lub poczekać aż się przesunie poza obszar widzialny :P, oczywiście matryce w laptopach można wymienić ale z finansowego punktu widzenia nieopłacalny zabieg zwłaszcza że “skaza” nie jest aż tak wielka :-).