Zagrożenia bezpieczeństwa
Data i godzina: 29.05.2021 10:13:53
Zagrożenie: Wysokie
Szczegóły: optimizer-7.9.exe (SONAR.SuspLaunch!gen4) detected by SONAR. Wymagane ponowne uruchomienie. Przeprowadzone działania wobec zagrożeń: 39.
Wkleiłem w komentarzu informację Nortona na temat konkretów zagrożenia, ale… została usunięta. To zapytałem: „Dlaczego mój komentarz dotyczący zagrożeń wirusowych, za które odpowiada ten program, został usunięty?”. Ciekawa praktyka: oferować wirusy i usuwać zawiadomienia o nich.
Twój antywirus podejrzewa zagrożenie, nie wykrył żadnej konkretnej sygnatury tylko podejrzane zachowanie. Podejrzane zachowania nie muszą prowadzić do niebezpieczeństwa czy szkodliwości. Może to być na przykład niechlujstwo w pisaniu autoupdatera czy cokolwiek.
Niezły tekst. Dodałbym może tylko, żeby nie pisać (recenzji lub czegokolwiek do opublikowania), jeśli nie umie się pisać. https://www.dobreprogramy.pl/blogi/edycja/101329 Powtarzanie w nieskończoność tych samych przenośni i w ogóle stosowanie przenośni, gdy nie jest to potrzebne, pakowanie do krótkiego tekstu 6 razy „warto” i kilka innych w tym stylu, to typowe przypadłości tzw. redaktorów.
Komentarz miał się ukazać za chwilę, ale… jakoś do tego nie doszło. Żałosne.
A czytałeś ten swój komentarz przed wysłaniem? Ile razy? Może masz jakieś przemyślenia? Np. o tym, że powtarzanie ciągle tego samego (autor komentowanego tekstu nie umie pisać, więc powinien nie pisać) nie ma sensu?
Jeżeli jest problem z pojawianiem się komentarzy to prosiłabym o pisanie do mnie bezpośrednio z linkiem do artykułu - będziemy szukać co się stało z danym komentarzem i czemu nie został opublikowany
Artykuł, to własność DP. Napisało się i przepadło, wpadło do bazy. To rozumiem, że jest Amen!
Komentarze, to własność komentujących. Po to są założone konta i zalogowania. Jakiekolwiek ograniczenia, to naruszenie etyki wypowiedzi. Jeśli komentarze zalogowanych są zawarte w przyzwoitych ramach zasad, to muszą pokazywać się natychmiast. To też Amen!
Niezalogowani, to są goście, którzy mają nieautoryzowany wstęp do wypowiedzi pomijających regulamin, przyzwoitość ludzką nawet, czy ciężkie bluzgi, głupoty i inne bzdury.
Obowiązkiem niezalogowanego jest kulturalna wypowiedź na temat. Na to można pozwolić, ale po moderacji dać na przeczekanie. Obowiązkiem podać maila do wiadomości redakcji w jednoliniowym pasku okna komentarzy dla niezalogowanych. Widzę to tak: Automat wysyła na podany mail link, którego kliknięcie spowoduje pokazanie się komentarza gościa.
A admin, coby tak uczynił, to znalazł by się ze świecą szukać?
Albo można napisać w sprawie rozwiązania problemu albo narzekać, że komentarze się nie pojawiają Bez przykładowego komentarza nie jestem w stanie poprosić IT o sprawdzenie czy nadal występuje jakiś problem techniczny czy też może problem leży po stronie zbyt ostrej moderacji.
Jeżeli dla Ciebie kompromitowaniem się jest stwierdzenie, że potrzebuję mieć konkretny komentarz by móc sprawdzić co się z nim stało i z jakiego powodu (czy to tej moderacji czy technicznego problemu), to z radością będę się dalej kompromitować