Witam mam problem z słuchawkami Logitech… Od pewnego czasu (gdy laptop jest włączony i chce podpiąć moje słuchawki lub głośniki to muszę zrestartować laptopa albo zamknąć ( w sensie uśpić) w czym tkwi problem? Pomoże ktoś?
Pls, jakieś konkrety. Musisz zrestartować bo co? Port Ci się fizycznie zamyka dopóki nie zrestartujesz czy co?
Nie znam się kompletnie na tym… Wiem tyle że musze zamknąć matryce komputera potem otworzyć i magicznie działa
Zreinstaluj sterownik do tej karty wystarczy że odpalisz “Ten Komputer” i wybierzesz “menadżer urządzeń” i z działu “Kontrolery dźwięku, wideo i gier” i rozsuniesz dane drzewko następnie dasz tam PPM na “Właściwości” i “Szczegóły” z “Opis urządzenia” przestawiasz na “Identyfikator sprzętu” i kod z pierwszej linijki kopiujesz i wklejasz w Google, potem pozostaje Ci kwestia wyszukania oficjalnej strony i pobranie na nowo strownika. Powinno zadziałać Również przeskanowanie przez dział “Kontrolery dźwięku, wideo i gier” PPM “Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu” pomoże.
Hej,
- Czyli jak podepniesz bez zamknięcia matrycy, to dźwięku nie ma w słuchawkach lub głośnikach?
- A dźwięk z głośników komputera się wydobywa?
- Jakie to dokładnie słuchawki?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Tak dokładnie, z komputera leci dzwiek
Slucawki to Logitech G231 Prodigy
To jeszcze napisz, jaki to dokładnie producent i model laptopa.
- Sterowniki do karty dźwiękowej masz zainstalowane?
- Z jakiego systemu operacyjnego korzystasz?
Lenovo Y700… Wczoraj robilem format komputera ale raczej sterowniki same sie instaluja z tego co wiem, Windows 10 Pro
A możesz w menadżerze urządzeń sprawdzić, jak wykrywana jest karta dźwiękowa? Możesz też posłużyć się programem Speccy bądź HWInfo. Podejrzewam, że to Realtek.
Swoją drogą, jeśli faktycznie to Realtek, to możesz wejść do panelu dźwiękowego i pokazać go na screenie?