Ja też raczej nic tu nie widzę. Czy to jest zawsze w tym samym miejscu niezależnie od tła, otwartego okna, programu itd.?
Spróbuj zastosować ustawienia Auto w monitorze. Możesz też powalczyć dodatkiem do panelu sterowania ClearType Tuning. Czasem takie rożne dziwne artefakty są spowodowane niewłaściwymi ustawieniami wyświetlania czcionek.
No i nie zaszkodzi sprawdzić we Właściwościach ekranu czy masz wszystko ustawione (monitor, karta, odświeżanie itd).
To nie jest w tym samym miejscu. Zawsze z prawej okienka lub innego elementu (np menu kontekstowe), przesuwa się razem z nim i zmienia rozmiar. Od kilku miesięcy nie zmieniałem nic w opcjach i wszystko śmigało więc to raczej sprzęt a nie oprogramowanie : O
Myślałem, że ktoś miał coś podobnego i mi podpowie w czym dokładnie problem
Na początek może wymienie kabelek jak nie zadziała to oddam do serwisu jakiegoś : (
Właśnie wróciłem do domu i czytam Twój post na własnym (skalibrowanym) monitorze. I tu, muszę przyznać, że widzę paproch na drugim wycinku Nie pierwszy raz własny monitor mnie nie zawodzi
To jest raczej związane z ustawieniami wyświetlania ale trudno tak od razu powiedzieć, co to. Jakieś instalowane programy, a zwłaszcza gry, mogły coś namieszać. Sprawdź po kolei wszystko to, co już pisałem plus uaktualnij sterowniki (karta i monitor). Spróbuj tę autokalibrację w monitorze. Sprawdź w ustawieniach ilu bitowy masz kolor wyświetlania. Ustaw też profil kolorów systemu i monitora na sRGB.
Sorki za odkop ale jeszcze kilka minuyt temu sam szukałem odpowiedzi na to pytanie i pewnie inni tez szukaja więc dam odpowiedź.
Jeśli masz dziwne rozmycie po prawo przy każdej ikonce to prawdopodobnie kabel od monitora ci sie poluzował - sprawdź czy wtyczka jest prawidłowo wetknięta.