Witam
Mam pytanie odnośnie wydajności w grze przegladarkowej. Jest to dosyć dziwna sytuacja dla mnie i chciałbym przekazać jak najlepiej o co chodzi.
Podczas gry w pewną grę przegladarkowa na przeglądarce typu np chrome, opera czy Firefox gra działa jakby w 50% wolniej gdzie na przeglądarce Microsoft edge czy super bird działa normalnie. W menadżerze zadań proces np w chrom ma zużycie procesora karty graficznej na poziomie 50-60% a czasem po prostu procesoru 40%.
Wszystkie sterowniki które były dostępne na stronie Acer jak i Intel i NVIDIA zostały zainstalowane. Ktoś też sugerował mi abym wyłączył w przeglądarce przyspieszenie sprzętowe i pomogło tylko przy jednej przeglądarce ‘superbird’. W czym jest problem? Potrafi ktoś podpowiedzieć o co chodzi? Dodam, że dwa dni temu został zakupiony sprzęt i postawiłem system win 10.
chodzi tutaj o grę armadabattle.
przy okazji zapodam link do zrzutu ekranu z menadżera zadań jak mniej więcej to wygląda: https://zapodaj.net/c7fc8af17dabd.jpg.html - gra włączona na firefox
edit.
do tego ktoś mi również zasugerował aby zmienić plik wymiany na stałą wartość" Min i Max 8196 MB na najszybszym nośniku. Tyle że jak to zrobiłem to żadnej zmiany nie było
Czyli nie przejmować się tym? Oczywiście mogę na spokojnie grać na edge, ale temat mnie troszkę poruszył bo na moim 7 letnim stacjonarnym komputerze mogę na spokojnie 3 inne przeglądarki odpalić na raz i grać bez problemu
Przy okazji zapytam czy faktycznie warto zmienić ilość w pliku wymiany? Posiedziałem trochę i wyczytałem, że są głosy za i przeciw nawet wyłączenia stronicowania. Warto?