Dziwne obciazenie sieci

Witam. Moze i temat byl ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi. Problem jest taki ze komputer stacjonarny obciaza mi bardzo lacze. Gdy ogladam tv online na telewizorze to w momencie jak podlacze kabel od neta do kompa wszystko zaczyna sie zacinac jak by cos z komputera zaklucalo a jak odepne kabel to jest ok :confused:
Przeinstalowalem windowsa i nie pomoglo. Kabel wpialem do routera w rozne porty i tez lipa. Nic mi nie ma prawa obciazac neta na swiezym windowsie wiec nie wiem.
Router d link dir 615 (dosc stary^^)
Podpiete urzadzenia do wi fi 2 telefony i 1 tv na androidzie+ wyzej wspomniany komputer przez kabel.
Bardzo prosze forumowiczow o pomoc.
Pozdrawiam

Sprawdziłbym co za procesy tak obciążają łączę, sprawdź w Firewallu.

Zaktualizowałbym Firmware Routera. Jaki to dokładnie model?? Jeśli nie pomoże wyrzuciłbym przez okno :smiley: i kupił uzywanego TP-Linka chociażby https://goo.gl/VFikvb

1. Sprawdź czy w ustawieniach routera masz coś takiego jak “QoS”. Jeśli jest wyłączone to zmień na włączone.
  2. Zacinanie się multimediów może się zdarzyć gdy używasz na kompie jakichś programów mocno obciążających łączę, np. torrenty lub menadżery pobierania.
  3. Skoro to świeży Windows, to może pobiera aktualizacje z Windows Update (i to zamula łącze).