Dziwne odgłosy w Głośnikach


(speed89) #1

Witam, mam jakiś dziwny problem nigdy tego nie miałem, po wyłączeniu komputera jak dam na max głośność to sie nic nie dzieje, jak je podłącze do radia albo czegoś innego to tez nic ale jak włącze kompa juz sie zaloguje to nawet na zwykłej głośności dziwnie pykają a jak dam na max to jeszcze gorzej i jak przesówam pasek jakiś to tak brzęczy, a gdy minimalizuje okno to jakies dziwne dzwieki jakby minimalizacja ale nie mam nic wgranego zeby były dzwieki.... prosze o pomoc moze to jakis szpieg albo cos... no niewiem nie miałem antyvira przez ostatnie 4 dni... po formacie i teraz musze zainstalowac... mieliscie moze taki problem juz...

jeszcze dodam loga:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 14:11:30, on 2006-07-24

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINNT\System32\smss.exe

C:\WINNT\system32\winlogon.exe

C:\WINNT\system32\services.exe

C:\WINNT\system32\lsass.exe

C:\WINNT\system32\svchost.exe

C:\WINNT\System32\svchost.exe

C:\WINNT\system32\spoolsv.exe

C:\WINNT\Explorer.EXE

C:\WINNT\system32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Documents and Settings\speed89\Pulpit\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.incredimail.com/english

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O2 - BHO: FlashFXP Helper for Internet Explorer - {E5A1691B-D188-4419-AD02-90002030B8EE} - C:\PROGRA~1\FlashFXP\IEFlash.dll

O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINNT\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINNT\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINNT\system32\\NeroCheck.exe

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{0A65CB20-E194-4631-9C45-03500327D8B4}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.153.34

O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{0A65CB20-E194-4631-9C45-03500327D8B4}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.153.34

O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{0A65CB20-E194-4631-9C45-03500327D8B4}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.153.34

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINNT\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe

(aju) #2

Na pewno nie jest to wina syfu.

Wcześniej z głośnikami tak się nie działo?

Przeinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej i sprawdź czy wszystko jest dobrze podłączone.


(speed89) #3

nie działo sie tak... wczesniej podłączone tez dobrze... przeinstaluje te sterowniki... moze


(Shadovv16) #4

miałem dokładnie to samo i nie znalazłem przyczyny, a po jakims czasie dziwek zaczal mi sie całkowicie mutowac :evil: az do tego stopnie ze gdy klikałem na np. Menu Start to muzyka niewyobrazalnie mi sie zacinała i mutowała :evil: - skonczyło sie formatem bo system zaczał całkiem swirowac (po 2 latach) :frowning: ... co gorsza teraz znów słysze te dziwne szmery i obawiam sie zeby znów nie zakończyło sie to tym samym :roll:

aha i próbowałem reinstalalcji sterowników- bez skutku :confused:


(Kpc21) #5

a co do antywira to go jak najszybciej zainstaluj i dysk gruntownie przeskanuj - mogłeś coś złapać


(Danielm86) #6

masz może jakiś systemowy equalizer np. Soundman czy coś?


(speed89) #7

raczej nie a jak mam to nie wiem.... watpie ze to przyczyna..


(Anonimowapoczta) #8

Mam to samo na starej SB128. Wydaje mi sie ze to poprostu tandetne wykonanie roznych podzespolow, jak plyta glowna i jej elementy oraz karta dzwiekowa przyczynia sie do tego rodzaju szumow, i brzdekow. Sadze, ze nie poradzisz na to nic, chyba ze poprzekladasz dzwiekowke miedzy slotami, lub pobawisz sie sterami.

==================

Proszę używać polskiej pisowni na forum.

monczkin


(Shadovv16) #9

poczatkowo byłem tego samego zdania, iz napiece wywołuje rózne szmery i dziwne odgłosy...

ale,

dlaczego po formacie, poczatkowo nie było to słyszalne (tzn po instalacji sterowników) tylko po jakims czasie :?