Mimo wszystko zasilacz wymień w pierwszej kolejności. Wtedy przekonasz się, czy to zasilacz czy karta.
Możliwe też, że zasilacz jest na czarnej liście.
Ja bym zaczął od zasilacza bo gdyby grafika to świrowała by wszędzie, a nie w dwóch najbardziej wymagających grach. Jak zasilacz nie daje rady przy takich dwóch grach, które wymuszają z grafy siódme poty to spada napięcie grafice i ona obniża swoje parametry i może się dziać
Wymień na jakiś firmowy. Ja od siebie polecam nawet z najniższej polki cenowej be quiet
Chodźmy ten
Zasilacz jest na czarnej liście, bo jeżeli to taki jakiego zdjęcie znalazłem na necie, to ma tylko 24A na linii 12V, czyli niecałe 200w z 650. Zasilacz i tak trzeba wymienić i modli się, że karta nie jest jeszcze uszkodzona.
Zasilacz nadaje się, co najwyżej do komputera biurowego.
Dramat. Tylko do prac biurowych.
Wymień go bo mógł uszkodzić grafikę.
No to łącznie być może ma 400w na 2 liniach 12v,bo nie wiadomo do końca jak to w środku zbudowane, więc i tak słabo. A już trochę pracował, więc na pewno tych parametrów już nie trzyma.
to ide zamawiać 600w mi w zupełności starczy mówicie
Pokaż, jaki chcesz zamówić, żeby znowu bomby nie było.
ten co kolega wysłał powyżej
SilentiumPC z tańszych jest okej. Ale sam mam już kilka lat beQuiet i nie narzekam.
A no tak, jasne. Zamawiaj.
Niestety paski i kolorowe kratki oraz kropki zaczęły się pokazywać nie tylko w grze ale tez na pulpicie przeglądarce generalnie wszędzie. Karta oraz zasilacz wymieniłem problem znikł.
Czyli zasilacz uszkodził jednak kartę grafiki. Trochę szkoda, bo musiałeś wydać dodatkową kasę.