Dostałam komunikat od MS:
W dniu 16 września 2024 r. aplikacje korzystające z mniej bezpiecznej technologii logowania nie będą już mogły uzyskać dostępu do Twojej poczty e-mail.
Ochrona i bezpieczeństwo Twoich informacji jest najwyższym priorytetem firmy Microsoft. Aby zachować bezpieczeństwo Twojego konta, firma Microsoft nie będzie już obsługiwać aplikacji poczty e-mail i kalendarza innych firm, które proszą o zalogowanie tylko przy użyciu nazwy użytkownika i hasła konta Microsoft. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, musisz używać aplikacji poczty e-mail lub kalendarza, które obsługują nowoczesne metody uwierzytelniania firmy Microsoft. Jeśli tego nie zrobisz, Twoje aplikacje poczty e-mail innych firm nie będą już mogły uzyskać dostępu do adresu e-mail w usłudze Outlook.com, Hotmail lub Live.com poczynając od dnia 16 września 2024 r.
Używam programu pocztowego The Bat, konta pocztowe mam na Hotmail, więc pomyślałam, że spytam o nadchodzący problem na Forum Polskiej Strony Programu The Bat! (Forum PSTB!). Zalogowałam się, bo mam tam konto, napisałam w czym problem, ale żeby go opublikować, musiałam wcześniej udowodnić, że nie jestem botem, czyli odpowiedzieć na pytanie: " Rzeka w Tajandii, znana z filmowego mostu". Pewna siebie napisałam, że Kwai (film był „Most na rzece Kwai”), ale moja odpowiedź została odrzucona.
O Tajlandii, tak się składa, mam pewne pojęcie, więc wpisałam na tym forum kolejno nazwy wszystkich ośmiu rzek w Tajlandii, ale żadna z nich nie była poprawna.
Jak myślicie, właściciel tego forum nie chce, żeby mu głowę zawracać i w ten chytry sposób zablokował możliwość pisania tam? A może to typowo polska nieudolność i nieuctwo, a właściwą odpowiedzią jest na przykład Rodan?
Cuda wyprawiane przez Forum Polskiej Strony Programu The Bat! to jedno, ale drugie, to ten komunikat Microsoftu - co niby powinnam zrobić w moim The Bat! w związku z tym ostrzeżeniem?
Pozdrawiam cieplutko - Eliza