Od jakiegoś czasu na monitorze pojawiają mi sie takie dziwne poziome kreseczki ktore mrygają szybko. Dodam ze pojawiały mi się na kablu zarówno display port oraz hdmi. Z początku myślałem że to artefakty grafiki jednak po odłączeniu z obu stron iprzedmuchaniu kabla hdmi
kreseczki te znikają. Dodam że pojawiają mi się zarówno podczas gier jak i podczas przeglądania internetu i dość nieregularnie. Może być przerwa nawet 6 miesięcy od jednego pojawienia sie do drugiego. Komputer podczas grania nie sprawia żadnych problemów nie zacina sie itp.Komputer zakupiłem w grudniu 2022. Dodaje zdjęcie tych kreseczek oraz specyfikacje komputera. Poraz pierwszy zauważyłem te kreski w kwietniu 2023 a potem kolejny raz w czerwcu 2024 oraz teraz w grudniu 2024
Dzisiaj znowu pojawily sie te kreseczki. Wypiąłem kabel od karty graficznej pod inny port hdmi i nadal byly. Później wziąłem inny monitor wpiąłem go i kreseczek nie było, następnie podłączyłem z powrotem poprzedni monitor i kreseczek znowy nie było. Wygląda mi to jakby coś nie łączyło na wejściu hdmi w monitorze. Tylko że dziwne jest to że wczesniej pojawiało się na kablu DP. No nic poczekam co się będzie działo najważniejsze że odpada karta graficzna bo wtedy po podłączeniu do innego monitora kreseczki by nie zniknęły
Brzmi jakby coś nie stykało, można zastosować dobry preparat typu contact spray, tylko taki wyższej jakości bo te tanie mają tendencje do reagowania z plastikami. Może ktoś coś poleci do elektroniki.