Dziwne problemy ze startem XP SP2 pomocy!


(Kompresor22) #1

witam

mam od pewnego czasu kłopoty przy starcie windowsa wyskakuje błąd 0x899ed475 instrukcja odnosi sie do pamięci pod tym samym adresem ,pamięc nie może byc written i system zawiesza się,albo po otwarciu wyskakuje komunikat aby pomóc w ochronie tego komputera system Windows zamknął ten program:Eksplolator Windows i tez zawieszka,lub otwiera się ale wszystkie skróty i odnośniki do programów w mneu start- programy,są jako ikonki systemowe nie skojarzone z plikami exe.Kilka restartów i w końcu udaje się otworzyc Windows normalnie ale to totolotek kiedy zaskoczy dobrze,mam jeszcze kłopot na starcie Windowsa z obnizonym o jakieś 5cm ekranem biosa i tego z logiem Windows z ruchomym paskiem po przestawieniu zworki na karcie graficznej na NTSC z PAL(nie da się podnieśc w menu ekranu), w PAL w ogóle nie pokazywał sie ekran biosa ani logo windowsa a monitor wyświetlał"31,2KHz/50Hz poza zakresem pracy" i odrazu startował z "Zapraszamy",nie wiem już czy to wina systemu czy może karty graficznej albo monitora prosze o pomoc bo juz naprawde nie mam pojęcia co robic.Wklejam loga,

mam:

-LG Flatron L1730S

-ATI Radeon 9550

-płyta główna:MSI K8N Neo


(JNJN) #2

Dodatkowo:

  • zasilacz

  • kondensatory elektrolityczne na płycie

  • pamięć ram

  • dysk

  • system

  • inne możliwości wiele


(Kompresor22) #3

RAM sprawdziłem programem memtest,dodatkowo wprowadziłem do rejestru wpisy exefix i linkfilerestore po czym nic się nie zmieniło,zrobiłem też pożądek odkurzaczem i cccleanerem,zdefragmentowałem rejestr programem Auslogics Registry Defrag,niestety nic to nie dało i nadal otwiera się dobrze dopiero po kilku restartach,skanowałem wszystko Ad-aware'm,AVG anti- spyware i Avastem,które nic nie znalazły,więc wykluczam RAM i robala w systemie,sprawdziłem też dysk opcją chkdsk i wszystkie partycje są ok bez błędów,nie wiem jak sprawdzic kondensatory elektrolityczne na płycie i zasilacz,jeżeli ktoś ma jakis pomysł bardzo proszę o rade :frowning:

wygląda to tak:

18953widok.jpg


(Jjoasz) #4

(Kompresor22) #5

chciałem odinstalowac sterowniki i całkiem się popsuło tak,że nie dało się nawet przywrócic systemu z punktu kontrolnego,więc zostało mi przeinstalowanie,jestem właśnie po instalacji świeżego Windowsa i prawie wszystkie problemy zniknęły.Przetestowałem dysk hdtune i jest czysty ma temp.46 stopni,wszystkie taśmy są dobrze podopinane ,zainstalowałem stery z cd dołączonego do karty graficznej,nie mam pojęcia jak sprawdzic te kondensatory nie mam też miernika a nie chce nic popsuc zostawie to expertowi jakiemuś jak problemy sie powtórzą.Mimo przeinstalowania pozostał problem niskiej rozdzielczości ekranu startowego XP i jeżeli ktoś mógłby mi powiedziec jak to mam zmienic bardzo będe wdzięczny bo sam nie mam pojęcia gdzie i jak to zrobic :roll: ,z góry dziękuje za pomoc


(Gutek) #6

usuń wpisy hJT


(Kompresor22) #7

po reinstalacji pozostał tylko ten wpis:

usunąłem go,dziękuje za wskazanie ale została jeszcze kwestia niskiej rozdzielczości ekranu startoweg XP,może ktoś mógłby mi jeszcze z tym pomóc :frowning: