Dziwne procesy,antywirusy nie chcą sie instalować


(Rlk120) #1

mam taki problem,wraz ze startem systemu uruchamiają mi się dziwne procesy (wczoraj wklejałem log i podobno wszystko ok)

Oto procesy

7fb4ce273a9132cbm.jpg

i jeszcze dziwna rzecz:

antyvir po zainstalowaniu nie odpowiada(coś jakby go blokowało)Zainstalowałem F-secure i ukazuje mi sie takie okno(nic innego nie działa)8b6cc784a1a4172bm.jpg

To samo miałem z avg


(system) #2

Podaj log z HijackThis.


(Rlk120) #3


(Joan Sunshine) #4

Masz pozostałości po Pandzie i AVG. Odinstalowanie antywira to nie jest łatwa sprawa i teraz nie dziwię się, że się blokują. Którego w zasadzie używasz? Wytniemy pozostałości reszty.

Zafixować w HJT.

Przeczyść rejestr – użyj do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344.

opis tutaj :slight_smile:


(Rlk120) #5

25e5c066c91c48dfm.jpg

Teraz wyskakuje jeszcze to:(

To też nie jest łatwe....Gdy wyszukiwanie dochodzi prawie do końca komputer sie restartuje :frowning:

Posiadam własnie ten program w wersi trial(z vortalu).

To również nie jest łatwe :smiley: .Zastanawiam się nad czymś darmowym(AVG lub f-secure)Jak jest coś lepszego to doradź.....No i jeszcze jeden problem :frowning: GDy zaloguje sie na swoje konto,to nie moge nic włączyć,jedyna rada to wylogowanie i zalogowanie od nowa.........


(Joan Sunshine) #6

No błąd od F-Secure. Napisałam Ci, czym to jest spowodowane > nie instaluje się NIGDY jednego antywira na drugiego. Do tego może być problem z systemem jeszcze. Musisz wyrzucić to, czego nie chcesz, przeczyść rejestr:

Ściągnij CCleanera z vortalu > http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=88&id=1125

Dobry jest też RegCleaner > http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177

I zdecyduj się, bo trzeba wyłączyć procesy od któregoś z nich :wink:


(Rlk120) #7

Przeczyściłem i zdecydowałem sie na F-secure..Co teraz zrobić??


(Joan Sunshine) #8

Logi wkleić. :slight_smile:


(Rlk120) #9

Złączono Posta : 10.12.2006 (Nie) 15:52

Jescze coś??


(Joan Sunshine) #10

Jasne, są procesy od AVG.

Wchodzisz w Start --> uruchom --> services.msc --> zatrzymaj i wyłącz usługi AVG7 Alert Manager Server, AVG7 Update Service, AVG E-mail Scanner

Otwórz hijackthis --> open misc tools section --> delete a NT service --> wpisz Avg7Alrt, Avg7UpdSvc, AVGEMS i ok

W HJT zaznaczasz wpisy i klikasz na dole "Fix checked" :

Po zabiegach nowe logi z HiJacka oraz Silent Runners (zaznaczasz No i czekasz aż skończy pracować w tle). :slight_smile:


(Rlk120) #11

Usługi miałem wyłączone,sfixowałem co trzeba,Silent Runners mi nie działa

LOG:

Złączono Posta : 10.12.2006 (Nie) 16:34

zrobiłem to co kazał poprzedni user ale widze ze teraz nie ma jego wypowiedzi............. :frowning:

Złączono Posta : 10.12.2006 (Nie) 16:37

i teraz mam problem z avg anti spyware :frowning:

Złączono Posta : 11.12.2006 (Pon) 17:47

CO poradzacie jeszcze??