Mam taki probem gdy przesuwam oknami to przesuwa mi się tylko taka ramka przerywana linia , a gdy puszcze to okno przestawia się na te miejsce , po restarcie komputera przesuwanie okien było normalne , ale czasem coś jest nie tak , w czym problem w sterownikach ,prosze o pomoc
Witaj. Na początek spróbuj wykonać niezbyt skomplikowaną procedurę:
-
Kliknij prawym klawiszem myszy na ikonę MÓJ KOMPUTER i wybierz z listy WŁAŚCIWOŚCI ==> ZAAWANSOWANE. Teraz w pozycji “Wydajność” wybierz USTAWIENIA.
-
Gdy wyświetli się okienko “Opcje wydajności” zaznacz pierwszą od góry pozycję, czyli “Niech system Windows wybierze optymalne ustawienia” i zatwierdź wszystko klikając ZASTOSUJ ==> OK.
Jeśli przyczyną twojego problemu było właśnie oszczędne skonfigurowanie systemu, powinno wszystko śmigać. Jeżeli nie to spróbuj przywrócić system (o ile masz punkty przywracania).
To z całą pewnością nie jest wina sprzętu i tu Cię uspokajam. Odp. czy pomogło…
Pozdro
Krzysiek
sprawdziłem ,miałem wszystko zaznaczone ,chciałem zobaczyc co się stanie gdy odznacze ( pokaż zawartość okna podczas przesuwania) i okazało ze jak to odznaczyłem to tak samo jaki ja miałem problem , ale czasem mi się tak robi jak włącze komputer ,ale gdy zrestartuje ponownie to działa normalnie ,co powoduje ze to się samo (ta opcja) wyłancza
No to moim zdaniem zostaje format partycji systemowej, a jeśli sytuacja po instalacji nowego systemu się powtórzy to spróbuj ściągnąć nowe stery do grafiki i chipsetu, chociaż wątpię żeby to miało coś wspólnego z takim zachowaniem się Windowsa.
Pozdrawiam
Krzych
zrobiłem format ,ale jakoś to mi sie powturzyło co mam zrobić żeby tak już się nie działo
Spróbuj jeszcze tego:
PULPIT ==> PRAWY KLIK ==> WŁAŚCIWOŚCI ==> Zakładka WYGLĄD ==> EFEKTY ==> POKAŻ ZAWARTOŚĆ OKNA PODCZAS PRZECIĄGANIA <== zaznacz to i kliknij ==> OK.
Pozdro
Krzych