No więc mam taki problem: chcę odpalić sobie plik, a tu kicha, nie działa. Zaglądam do plików, a tu takie coś:
Jak coś, to one tak naprawdę zajmują na dysku tyle ile przed awarią
Próbuję usunąć, a tu znowu kicha:
Mógbły mi ktoś pomóc?
No więc mam taki problem: chcę odpalić sobie plik, a tu kicha, nie działa. Zaglądam do plików, a tu takie coś:
Próbuję usunąć, a tu znowu kicha:
Mógbły mi ktoś pomóc?
Prawdopodobnie ransomware. Bez formatu raczej się nie obędzie.
@WuOJot Sądząc po datach modyfikacji folderów (1988, 2028, 2051, 2071, 2084) oraz rozmiarach plików (rzędu 3,96 GB) wygląda to na rozwaloną strukturę systemu plików NTFS a nie ransomware.
Pozdrawiam!
Ransomware może to powodować.System się w ogóle uruchamia ?.
Kliknij prawym myszy na dysku, właściwości, narzędzia, napraw:
Masz do wyboru wersje instalacyjną lub portable. To program do usuwania nieusuwalnych
Ewentualnie cos podobnego szukaj.
Przeskanuj system SFC-fem, uruchom chkdsk
To co masz to raczej tzw. „garbled letters”. Niepokój mogą budzić daty modyfikacji.
Nie piszesz ile tego jest i skąd te foldery. Nieraz ZiP potrafi robić takie numery.
Ja bym przeskanował również przez FRST.
Tez bym strzelam w uszkodzenie czy to plików czy ich struktury czy samego dysku
Jeżeli to ransomwere to powinien już poprosić o przelew
Napisz dokładniej ci działa a co nie i jakie to były pliki
Zrób smart dysku może.
Może jednak nie rób z siebie wstawiając swoją gdzie się da. to . Każdy widzi. Nie reklamuj się
Ale ja nie reklamuje się jako ‘marka’, chyba Ci coś się pokićkało od linkowania na potegę do anglojęzycznych poradników.
O emoji piszę z 100 raz - zablokuj sobie moje w uBlock Origin:
##.post-retort__tooltip:has-text(krystian3w):upward(1)
JavaScript się nauczysz jak zacznie znikać za dużo ikonek (tłum w ilości +2 osób poprze dislajkowanie).
Dobra, zrobiłem backup niewadliwych plików, potem tak jak zalecał fobo, a na koniec zformatowałem pendrive. Dziękuję za pomoc!
Prościej będzie jak przestaniesz robić z siebie clowna i je zamieszczać
O tym byś zaczął pisać zrozumiale, nawet nie wspomnę.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.