Dziwne rzeczy z kompem


(walker123) #1

Jeśli zły dział, proszę o przeniesienie...

Od dwóch dni mam tragicznego neta...

Więc zadzwoniłem po admina.

W każdym bądź razie:

Robie: Uruchom>cmd>Ping 162.xx.xx.x - i pokazuje mi 100%straty. :o

To teraz, bo właśnie wgrałem nowy system. Przedtem admin wszedł na Internet Explorer i:

-Wpisał np. onet.pl

Po ENTER przeglądarka zaczęła szaleć, sekunda po sekundzie wyświetlały się różne adresy na dole:

onet.pl.org

onet.pl.com - Coś w tym stylu, tylko że więcej... :x

To chyba był wirus...

Więc wgrałem system od nowa, nadal to samo, pingi 100%straty.

I jeszcze coś bardzo dziwnego:

Po tym, jak wgrałem system zrobiłem restart: Pojawił mi się napis:

"Kończenie pracy: should not see me"

Co to było?!

W każdym bądź razie taktyka z nowym systemem nie zadziałała, będę miał coś i tak wymieniane w sprzęcie, jeśli chodzi o neta.

-Ale dlaczego pinguje mi na 100% straty? Na to forum też długo czekałem... Pomimo tego, że w statusie połączenia radiowego jest od 80 do 90%... Bo mam radiówkę. Ale przy takim procencie net powinien smigać...

I jeszcze ten napis Should not see me

Wiecie co się dzieje?


(Mariogaj) #2

niejestem pewien ale to moze byc program szpiegowski


(Czachass) #3

A zrobiłeś formatowanie czy tylko "postawiłeś" tzn przywróciłeś albo coś w tym stylu? Słyszałem kiedyś i wirach które siedzą w sektorach pamięci RAM ale nie wiem czy to prawda. Dam Ci radę, mi kiedyś pomógł zwykły awast, który ma skan systemu przed rozruchem i wtedy jest najskuteczniejszy, sprawdź nim. Po drugie czy nie zainstalowałeś jakiejś aktualizacji sterownika do np karty graficznej itp z jakiejś niepewnej stronki? Bo to mi wygląda na porządnego wira!