Dziwne ścinki w telefonie

Witam 

Od dłuższego czasu ścinają mi różne gry np. jak chodzę w grze critical ops to gdy puszczę chodzenie to gra dalej idzie chociarz mój palec nie tyka ekranu jest tak przez kilka sekund wie ktoś jaki program albo co to naprawi ustawienia fabryczne nic nie dały :frowning:

Dziękuję

Jaki model telefonu?

Samsung Galaxy Grand Prime SM-G531F

Możliwe że najzwyczajniej w świecie ten telefon jest słaby, jak wiadomo nie jest on z najwyższej półki ani cenowej ani jakościowej. Próbowałeś czyścić pamięć albo nawet robić formata ?

mówiłem że przywrócenie do ustawień fabrycznych nic nie dało a mój kuzyn ma ten sam model i mu się tak nie dzieje

Ah rzeczywiście, pisałem to jak było dość późno i nie doczytałem. W takim razie może pobierz Clean Mastera i nim spróbuj :wink:

przepraszam zapomnialem wspomniec ze posiadam ten program i nic nie robi cm senciurity także 

To może zacznijmy od początku, we wszystkich grach masz tego typu lagi czy tylko w tej jednej ? Możliwe że jest to wina słabej optymalizacji samej gry.

możliwe , ale lagi tylko w tej 

No to chyba już znamy powód ? :slight_smile:

nie mogę bo nie ma dostępności , ale w ustawieniach ma dostępność

Usuń tego Clean Mastera! Używałem go jakiś czas, ale na mojej M5 sprawiał tylko problemy: to Ustawienia się wysypywały, to bateria szybciej się rozładowywała i procek był bardziej obciążany reklamami, które ta aplikacja zawiera - jednym słowem MASAKRA! Naprawdę nie polecam!.

A te lagi mogą być spowodowane - tak jak napisał @szyszek2121 - słabą optymalizacją kodu gry, albo małą wydajnością telefonu.

tylko clean master to jedyny program jaki posiadam i znam do optymalizacji gier w telefonie