Zawsze jak kliknełem na daną nazwę pokoju, żeby się zalogować to wystarczyło najechać myszką. Teraz żeby wejść to muszę kliknąć prawym przyciskiem i kliknąć Otwórz jak na screen’ie:
Jaka jest przyczyna :?:
Zawsze jak kliknełem na daną nazwę pokoju, żeby się zalogować to wystarczyło najechać myszką. Teraz żeby wejść to muszę kliknąć prawym przyciskiem i kliknąć Otwórz jak na screen’ie:
Jaka jest przyczyna :?:
Za pomocą np. Firefoxa sprawdzałeś? Jeśli korzystasz z czatu na Interii to zainstaluj sobie komunikator iDesk lub Stefan - nie będziesz miał reklam na czacie i nie będziesz musiał włączać przeglądarki.
ale jaka jest przyczyna, że tak tylko wchodzę na dany pokój :?: Mam tylko Internet Explorer 8 i ostatnio wchodziłem na czat na 7 i było ok. Teraz zauważyłem, że jak kliknę na dany nick, który ma obok ikonkę z profilem to ten profil się nie otwiera :?
Nie wiem, sprawdziłem przed chwila i u mnie działa wszystko normalnie. IE nie jest bezbłędną przeglądarką a instalacja np. Firefoxa zajmuje około minuty.
Spróbuj, zainstaluj i sprawdź http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/
a zapora sieciowa Sunbelt Personal Firewall może mieć coś z tym wspólnego :?:
Spróbuj włączyć tryb zgodności. To ten przycisk z zieloną, przerwaną na pół kartką obok paska adresu.
nic nie dało -dalej to samo , pisze, że strona jest zgodna.
Zmień przeglądarkę bo kurczowo trzymasz się tego IE - na spokojnie znajdziesz póżniej przyczynę, nie mieszaj (głównie ręcznie) w rejestrze jeśli jesteś niezbyt doświadczonym użytkownikiem.
Do obsługi Czaterii zainstaluj sobie ze strony Interii komunikator Stefan lub iDesk - będziesz miał bardzo komfortową obsługę Czaterii, reklamy nie będą Ci zajmowały dużej części okna czatu.
kurczowo się trzymam bo miałem 7 i zachciało mi się 8 :evil:
No to Twój problem. Skoro trzymasz się uparcie jednej przeglądarki, do tego (a to w tym przypadku najważniejsze) mieszasz w rejestrze, to sam prosisz się o problemy.
A nie stało się to przypadkiem po aktualizacji Javy do nowszej wersji?
A co ma Java do zwykłych linków na stronie? Nie pisał, że mu Czateria nie działa tylko że nie może wejść przez kliknięcie na link (zobacz dokładnie pierwszy post w tym wątku)
Specjalnie dla Ciebie drogi użytkowniku esc wszedłem na czaterie (interiarandka) przez ie8 (wszystkie aktualizacje) i mi działa. Szczerze mówiąc nie wiem czemu Ci to nie działa. Może spróbuj przywrócić ustawienia domyślne w ie8, albo przeinstaluj/uaktualnij. Jeśli używasz jakiś addonów typu ie7pro to odinstaluj… nie działa z ie8.
W pracy wchodzę bez problem, mam IE 7 i J2SE RUNTIME ENVIRONMENT 5.0 UPDATE 6 - w domu Update 10 i IE 8
to może tak jakby 8 nie działała z 10
– Dodane 14.06.2009 (N) 9:50 –
W Dodaj lub usuń programy mam tylko IE 8, nic nie widze żeby było cokolwiek typu ie7pro, chyba że jest to w innym miejscu.
– Dodane 14.06.2009 (N) 9:53 –
a ta zapora sieciowa co wymieniałem wcześniej to na 100 % nie przeszkadza :?:
Jeżeli przeszkadza Ci IE8 to możesz go spokojnie odinstalować,pewnie nic to nie zmieni,ale zawsze możesz spróbować.Po za tym wydaje mi się że zainstalowanie,którejś przeglądarki komercyjnej jest cenną radą.Warto spróbować czegoś nowego i zapewne bardziej funkcjonalnego niż IE7 i IE8.
Ewentualnie spróbuj zainstalować najnowszą jave (klik). Starą trzeba najpierw usunąć.
btw IE nie jest taki zły. Wersja 8 się całkiem dobrze sprawuje. Nie ma tam co prawda adblocka i takiego menadżera pobierania jak w FF. Jest w nim też parę rzeczy jakich nie ma (przynajmniej ja nie znalazłem) w FF, ale to już inny temat
A co ma JAVA do jego problemu?? Przeczytaj ze zrozumieniem jego pierwszy post w tym wątku i wszystkie pozostałe posty.
PS. Lubi grzebać w rejestrze (po innych jego wątkach o tym wiem) to prawdopodobnie zrobił sobie problem.
cedar:
ciekawe co byś pisał jeżeli bym nie wspomniał, że grzebałem w rejestrze :?: - zanim wspomniałem o rejestrze upierałeś się żeby zainstalować FF bo niby moja jest do kitu.
jeżeli uparcie twierdzisz, że coś wykasowałem w rejestrze to proszę bardzo, :!: podaj mi co takiego wykasowałem :!: co jest odpowiedzialne za te dziwne wejscie do pokoju czaterii i tu podaje następny temat, który też chyba jest spowodowany grzebaniem w rejestrze :
brak-automatycznego-przekierowania-poczty-gmail-google-t335738.html jeśli chodzi o ten temat to znalazłem to:
http://mail.google.com/support/bin/answ … &lev=index
i te funkcje mi znikneły, a miałem je - może cały problem tego i tamtego tematu polega na tym właśnie.
Tutaj są obsługiwane przeglądarki przez gmail:
http://mail.google.com/support/bin/answ … nswer=6557
mojej tam nie ma
Przeczytałem… i chciałem pomóc… to wszystko.
Ja nie wiedziałem, ale teraz już wiem. W takim razie jestem nie dość kompetentny żeby pomóc.
Przepraszam, dziękuje i pozdrawiam :roll:
Widzę, że nie ma chętnego do podania co niby takiego wykasowałem z Rejestru =D>